Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Ioana Bran, la inaugurarea Complexului Sportiv Național 'Lascăr Pană' din Baia Mare

Inquam Photos / Octav Ganea
ioana bran

A fost un weekend plin de activități pentru reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului aflați la Baia Mare, unde a avut loc a treia ediție a Summitului Tinerilor un eveniment cu un program foarte dens și cu multe dezbateri interesante.

Ziua de sâmbătă a început cu lansarea in România a Corpului European pentru Solidaritate, o inițiativă a Comisiei Europene care oferă tinerilor posibilitatea de a se redescoperi și de a învăța lucruri noi prin stagii de voluntariat.

Acest proiect funcționează în țările europene, în comunitățile care au nevoie de sprijin iar România ocupă primul loc în Europa ca număr de stagii de voluntariat înregistrate. Peste 2.000 de tineri din țara noastră și-au exprimat intenția de a se implica în aceste proiecte susținute prin Corpul European de Solidaritate.

La dezbateri a fost prezent și secretarul de stat din MTS Remus Munteanu, care le-a vorbit tinerilor prezenți despre importanța pe care vocea tinerilor din România o poate avea la nivel decizional, atât în țară cât și în Europa.

De la ora 12, tot în amfiteatrul de la Casa Tineretului din Baia Mare, a avut loc o dezbatere despre Președinția României la Consiliul Uniunii Europene. Conducătorii Consiliului Tineretului din România, președintele Mihai Dragoș și vicepreședintele Patricia Couți i-au avut ca invitați pe ministrul Ioana Bran, pe secretarul de stat din MAE Melania Gabriela Ciot și pe subsecretarul de stat din MTS Cristina Andronic, care au vorbit pe rând despre pregătirile pentru preluarea Președinției Consiliului UE, despre rolul și importanța tinerilor în acest proces și despre prioritățile tematice ale României pentru Președinția Consiliului UE referitoare la tineret. Tinerii au avut apoi posibilitatea de a dialoga cu invitații și de a le adresa întrebări pe temele menționate mai sus.

De la ora 14, însoțită de secretarii de stat Cosmin Butuza și Remus Munteanu și de subsecretarul de stat Cristina Andronic, Ioana Bran a asistat, la invitația președintelui federației Alin Petrache, la meciul de rugby România Portugalia.

Desfășurată pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, partida a contat pentru barajul Rugby Europe Championship și a prilejuit Stejarilor o spectaculoasă victorie, cu scorul de 36-6. Trei mii de spectatori au aplaudat un meci frumos, plin de faze disputate și dominat clar de sportivii români. Partida a avut și un moment foarte emoționant, când, în minutul 73, uriașul Vali Ursache (33 de ani) a părăsit terenul în aplauzele tuturor, acesta evoluând pentru ultima dată în tricoul echipei României, după 66 de meciuri jucate pentru Stejari.

Sâmbătă seara, Sala Polivalentă Lascăr Pană a adunat tineri din toată țara, care au venit să asiste la Gala Tineretului 2018.

Iar duminică după amiază, ministrul Ioana Bran și secretarul de stat Cosmin Butuza au fost prezenți la inaugurarea Complexului Sportiv Național Lascăr Pană din Baia Mare. Este pentru prima dată în ultimii 18 ani când Ministerul Tineretului și Sportului înființează un Complex Sportiv Național, care se adaugă celor 9 deja existente în portofoliu.

Noul CSN din Baia Mare oferă condiţii de pregătire pentru sportivii din loturile naționale și olimpice, dar va fi folosit și pentru găzduirea de competiții interne și internaționale.

CSN Baia Mare va reuni multe baze sportive de tradiție, precum Sala Polivalentă ” Lascăr Pană” , terenul de rugby sau bazinul acoperit, la care se adăugă spaţiile de masă şi cazare pentru sportivi şi antrenori de la Stibina și hotelul Sport. În cel mai scurt timp se vor demara lucrările de amenajare și modernizare și la stadionul de atletism și la bazinul descoperit, astfel încât și aceste două baze să poată fi folosite în condiții optime, dar și la spațiile de cazare.

“Acest CSN nu va fi doar un complex al maramureșenilor, ci unul al sportivilor din întreaga țară, va fi pus la dispoziția loturilor și echipelor naționale care vor găsi aici condiții bune de pregătire. Vreau să le mulțumesc în primul rând baimărenilor, pentru sprijinul acordat, întregii echipe care a lucrat la acest CSN, dar și colegilor din Guvern și Premierului pentru deschiderea pe care au avut-o față de acest proiect dedicat sportului “, a spus ministrul Ioana Bran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.