Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul iranian de Externe: 'Marea Britanie ar trebui să înceteze să fie un simplu accesoriu în terorismul economic promovat de Statele Unite'

iran

Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a declarat sâmbătă că sechestrarea petrolierului britanic Stena Impero în Strâmtoarea Hormuz respectă legislația internațională, relatează agenția iraniană de presă Tasnim și CNN, potrivit news.ro.

„Spre deosebire de actul de piraterie din Strâmtoarea Gibraltar, acțiunea noastră din Golful Persic a fost făcută pentru a aplica legislația maritimă internațională. După cum am spus și la New York, Iranul este cel care garantează securitatea în Golful Persic și în Strâmtoarea Hormuz”, a postat Zarif pe Twitter.

Citește și: Mega surpriză pentru Ion Țiriac! Cadou imens pentru acesta: Ii cedez gratuit pachetul majoritar de acțiuni

De asemenea, ministrul a continuat să critice politica externă a Londrei. „Marea Britanie ar trebui să înceteze să fie un simplu accesoriu în terorismul economic promovat de Statele Unite”, a scris el.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat că a vorbit cu omologul său iranian și și-a exprimat dezamăgirea față de acțiunile Iranului, potrivit Reuters.

Citește și: Traian Băsescu, declarație bombă: Iohannis i-a păcălit pe români

„Numai ce am vorbit cu Zarif și mi-am exprimat puternica dezamăgire față de faptul că sâmbăta trecută Iranul dădea asigurări că dorește detensionarea situației, iar acum acționează în sens invers”, a postat Hunt pe Twitter.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Citește și: Detalii despre soția lui Călin Popescu Tăriceanu! Cât încasează aceasta,dar și ce cadouri i-a facut soțul

Autoritățile britanice au transmis că nu au reușit să intre în contact cu nava Stena Impero, care „se îndreaptă în nord, spre Iran” și are 23 de persoane la bord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.