Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției a găsit 'pragul rezonabil' pentru abuzul în serviciu. Ce valoare va fi propusă (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Comisia parlamentară specială pentru elaborarea legilor din domeniul Justiţiei se întruneşte joi în şedinţă, începând cu ora 10,00. Pe ordinea de zi se află dezbateri pe tema modificării Legii nr. 286/2009 privind Codul penal. Una dintre cele mai comentate modificări se referă la introducerea unui prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Surse politice au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că ministrul Justiţiei a găsit "pragul rezonabil" pentru abuzul în serviciu. Astfel, în comisia specială condusă de Florin Iordache, reprezentanţii Ministerului Justiţiei vor propune introducerea unui prag egal cu valoarea salariului minim pe economie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni că, în ceea ce priveşte articolul referitor la abuzul în serviciu, va fi o variantă asumată de PSD, dar trebuie să ajungă la o variantă finală membrii Comisiei parlamentare pentru legile Justiţiei. Între timp, au fost depuse mai multe amendamente din partea unor parlamentari ai puterii, cu prag valoric pentru abuz între 200.000 de lei și 200.000 de euro.

Prin decizia nr.392 din 6 iunie 2017, Curtea Constituțională a stabilit că legiuitorul primar (Palamentul) sau cel secundar (Guvernul) au obligaţia de a introduce un prag minim valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.