Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru atenționat de oficiali UE

ponta cazanciuc

Propunerile de modificare a legislatiei penale in Parlament, initiate de membri ai coalitiei de guvernare, au fost discutate de oficialii europeni cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Reprezentanţii Comisiei Europene s-au întâlnit joi cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, în cadrul unei misiuni de evaluare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare, şi au atras atenţia asupra 'necesităţii menţinerii stabilităţii cadrului normativ în materie penală şi a susţinerii luptei împotriva corupţiei'.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, în perioada 19-21 mai, a avut loc misiunea de evaluare a progreselor înregistrate de România în domeniile reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

'La rândul lor, reprezentanţii CE au apreciat şi cu această ocazie progresele înregistrate de justiţia din România, dar au atras atenţia asupra necesităţii menţinerii stabilităţii cadrului normativ în materie penală şi a susţinerii luptei împotriva corupţiei', arată sursa menţionată.

Aceasta este prima misiune de evaluare derulată de către Comisia Europeană în România în anul 2015.

Pe parcursul celor trei zile, echipa de evaluare a avut întrevederi cu reprezentanţi ai Parlamentului, Curţii Constituţionale, Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecţiei Judiciare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Curţii de Apel Bucureşti, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Agenţiei Naţionale de Integritate, Consiliului Naţional de Integritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.