Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției prezintă calendarul: Propunerea cu privire la Kovesi NU va fi făcută în Parlament

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prezintă programul perioadei în care trebuie să anunţe o propunere în legătură cu şefa DNA, după ce au apărut numeroase speculaţii cu privire la felul în care va fi formulată această propunere, inclusiv ideea unui vot în Parlament care să dea greutate unei eventuale propuneri de revocare.

Kovesi - săptămâna viitoare, Parchetul General - în martie in Parlament

Astfel, ministrul Toader afirmă clar că raportul care urmează să fie prezentat în Parlament este o obigaţie legată, iar propunerea în privinţa Laudei Codruţa Kovesi NU va fi făcută cu ocazia discursului din Legislativ. Raportul privind activitatea Ministerului Public încă nu a fost primit de la procurorul general, astfel încât evenimentul din Parlament va avea loc după anunțul despre Kovesi, posibil chiar in luna martie.

"Prezentarea Raportului, privind activitatea Ministerului Public, se va realiza în plenul Parlamentului, în baza art.79 din legea privind organizarea judiciară, fiind o obligație legală. Prezentarea Raportului privind activitatea managerială la DNA, cu concluzii şi propunere concretă, adică un eveniment separat, va avea loc joi, 22.02.2018, cel mai probabil la orele 18.00, la Ministerul Justiției", a declarat ministrul Tudorel Toader pentru STIRIPESURSE.RO.

Vezi şi: STENOGRAME incendiare de la DNA: Crin Antonescu s-ar fi retras în urma unui ȘANTAJ de proporții

Ce spune articolul 79 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară: "Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție elaborează anual un raport privind activitatea desfășurată, pe care îl prezintă Consiliului Superior al Magistraturii și ministrului justiției, nu mai târziu de luna februarie a anului următor. Ministrul justiției va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție."

Ministrul Justiţiei a organizat joi, 15 februarie, o conferinţă de presă în care a anunţat că anunţul cu privire la şefa DNA va fi făcut săptămâna viitoare. În cazul unei propuneri de revocare, decizia finală îi aparţine preşedintelui Iohannis, în urma primii unui aviz consultativ de la CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.