Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei anunţă o lege pentru căsătoria persoanelor de acelaşi sex

casatorii-gay

În cadrul unui eveniment care a avut loc la Ruse, în Bulgaria, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că autorităţile îşi pun problema dezbaterii unei legi care să permită căsătoria persoanelor de acelaşi sex.

Ministrul Justiţiei a precizat că lucrurile au evoluat rapid, pentru că nu au trecut mulţi ani de când în România relaţiile dintre persoane de acelaşi sex erau considerate infracţiune. "Acum ne punem problema să dezbatem o lege care să permită căsătoria. Deci e o evoluţie de mentalitate aş spune incredibilă în ultimii ani şi în România", a afirmat Cazanciuc.

El a mai spus că există o autoritate care sancţionează de fiecare dată orice formă de discriminare în această materie. "Avem o evoluţie spectaculoasă în ultimii ani, sunt în continuare chestiuni de mentalitate care trebuie dezbătute în spaţiul public", a subliniat Cazanciuc, potrivit agenţiei Mediafax.

Prezent la eveniment, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a precizat că susţine drepturile LGBT, amintind că în calitate de parlamentar olandez a solicitat adoptarea legii ce permitea căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Mai mult, acesta a mai afirmat că homosexualii pot fi "părinţi extraordinari".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.