Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului: Acordul de la Paris, o reuşită istorică

schimbari  climatice

Acordul de la Paris privind clima este o reuşită istorică susține ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer. Ea spune că România trebuie să accelereze trecerea la energiile regenerabile.

"Apreciez că este într-adevăr o mare reuşită. Să nu spunem vorbe mari, dar cred că se poate considera o reuşită istorică (...). El nu este perfect pentru toată lumea, nici nu ar fi avut cum să fie perfect, atunci nu mai aveam problema pe care o avem, dar cred că fiecare stat şi cele mai mici, în curs de dezvoltare şi cele mai dezvoltate au reuşit să-şi atingă anumite obiective şi mai ales să nu se treacă peste ceea ce s-ar numi red lines, linie de netrecut în negociere", a declarat, într-un interviu la RFI, Palmer.

Ministrul Mediului precizează că "România a făcut deja nişte paşi în zona energiilor regenerabile şi ăsta este un lucru bun, însă toate astea vor trebui accelerate. Ce cred că este important şi asta vom încerca şi cu acest Guvern, în acest an scurt pe care-l avem la dispoziţie este să existe o integrare mult mai mare a politicii şi a problematicilor de mediu în celelalte politici sectoriale. Cred că în general, mediul a fost privit aşa un pic ca o Cenuşăreasă, dar nu numai mediul. Politicile mi se pare că sunt abordate într-o formă un pic izolaţionistă, ca să spun aşa. Mediul şi schimbările climatice sunt un domeniu transversal, care atinge absolut toate celelalte subiecte şi aici este nevoie de mult mai multă cooperare şi colaborare între ministere, între ministere şi administraţie, Parlament, toată lumea (...). Concret, domeniul energetic ar trebui să se înverzească mai mult, ca să spun aşa, dar şi alte direcţii, adică este ideea de a vedea o stimulare a genurilor de afaceri inovatoare în sectoarele astea de mediu".

Cele 196 de state participante la Conferinţa privind schimbările climatice (COP21) au adoptat sâmbătă Acordul de la Paris.

Documentul stabileşte un set de reguli ambiţioase şi obligatorii din punct de vedere juridic, în domeniul schimbărilor climatice. Printre elementele cheie ale Acordului de la Paris se află limitarea creşterii temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius (în acelaşi timp, statele părţi vor depune eforturi pentru a limita creşterea temperaturii medii globale la 1,5 grade Celsius) şi dezvoltarea de economii cu emisii reduse de carbon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.