Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului, amenintat cu plangere penala pentru abuz in serviciu

gratiela gavrilescu

Senatorul PNL Marius Paşcan a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că va depune o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, în baza unor răspunsuri primite de la minister cu privire la o serie de sesizări.

'Voi sesiza organele de cercetare penală, îi fac plângere penală doamnei ministru, vă spun categoric acest lucru, pentru abuz în serviciu. Doamna ministru mi-a mai răspuns la o interpelare anterioară, legată de pădurile şi ariile protejate din judeţul Mureş. I-am sesizat în 10 puncte probleme grave privind felul în care Ocolul Silvic de Regim Privat Gheorgheni se ocupă de aceste arii protejate şi mi-a răspuns în 6 pagini, astfel încât am crezut să sunt agenţia de publicitate a Ocolului Silvic de Regim Privat Gheorgheni. Implicit că o sesizare gravă, un aspect absolut neconstituţional, prin regulament acea entitate privată îşi arogă atribuţii poliţieneşti, în sensul că poate legitima şi aplica amenzi cetăţenilor, proprietarilor acelor terenuri. I-am spus că este o chestiune absolut neconstituţională şi îmi răspunde că este absolut firesc şi legal', a susţinut senatorul.

Acesta a spus că o altă sursă de nemulţumire este şi răspunsul la o altă interpelare adresată MMAP, care vizează cariera de argilă din Târgu Mureş, nefuncţională din 2011, şi care nu poate fi înstrăinată de proprietar către Consiliul Local Târgu Mureş din cauza tergiversărilor Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale.

'Pe aceste două chestiuni o să-i fac plângere penală pentru abuz în serviciu doamnei ministru. Pur şi simplu îşi bate joc. Ori cineva îi pune sub nas aceste documente, nu se pricepe, este necalificată şi semnează ca primarul, ori o face cu rea voinţă şi într-un mod care mă argumentează pentru ceea ce cred şi voi sesiza abuzul în serviciu', a subliniat Marius Paşcan.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.