Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului pregătește măsuri pentru ca gunoaiele noastre să nu mai ajungă în țările vecine

ziarharghita.ro
Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a afirmat, luni, că vor fi identificate puncte unde vor fi instalate sisteme de preluare a deşeurilor plutitoare de pe râurile care se îndreaptă către Ungaria, precizând că de mai multe ori pe aceste ape au fost transportate cantităţi uriaşe de deşeuri către ţara vecină, potrivit News.ro.

“Am discutat şi despre Apele Române sumar, sunt mai multe investiţii care sunt în derulare în judeţul Bihor. Cel mai important lucru pentru următoarele săptămâni, în următoarele luni este identificarea acelor puncte unde vor fi instalate sistemele de preluare a deşeurilor plutitoare de pe râurile care se îndreaptă către Ungaria. Din păcate, de foarte multe ori pe aceste râuri au fost transportate cantităţi uriaşe de deşeuri către ţara vecină. Am avut o vizită de lucru în Ungaria şi am stabilit împreună cu autorităţile maghiare că vom lua măsuri concrete pentru a preîntâmpina în viitor acest fenomen de export de deşeuri plutitoare”, a declarat ministrul Mediului, luni, la o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Bihor.

El a precizat că vor fi instalate 12 asemenea puncte de-a lungul graniţei.

“Sunt douăsprezece puncte de-a lungul graniţei unde vor fi instalate echipamente care vor prelua cantităţile de deşeuri de pe aceste râuri. Ele sunt in curs de identificare cele douăsprezece puncte, anul acesta vor fi lansate licitaţiile pentru studiile de fezabilitate şi vom aloca fonduri pentru construirea acestora. Câteva dintre ele au fost deja instalate în sprijinul Ambasadei Olandei şi mergem pe experienţa bună în baza acestor puncte deja funcţionale şi extindem reţeaua de-a lungul graniţei astfel încât problema să fie rezolvată”, a explicat Tánczos Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.