Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului: 'Primăriile din ţară trebuie să aplice programe de investiţii în mijloace de transport public în comun ecologice'

autobuz electric

Toate primăriile din ţară, inclusiv cea a Capitalei, trebuie să aplice programele pe care le au prin fonduri europene, fonduri guvernamentale şi fonduri din bugetele locale pentru a investi masiv în mijloace de transport public în comun prietenoase cu mediul, astfel încât să încurajăm populaţia să circule cu astfel de vehicule ca să avem o calitate a aerului mult mai bună, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, potrivit Agerpres.

"De luni încolo, vom vedea că traficul în Bucureşti va fi din ce în ce mai aglomerat. Sper ca administraţia publică a Capitalei să fi înţeles că cea mai importantă este sănătatea populaţiei şi să întreprindă toate măsurile pe care şi le-au asumat pentru salubrizarea eficientă a străzilor şi nu numai. Trebuie să fim şi noi mai precauţi, de luni încolo, când ieşim din casă. Administraţiile publice locale din Bucureşti şi din toată ţara să fie mai atente la problemele de mediu. Fac un apel către toate primăriile din ţară, mai ales la Primăria Generală a Capitalei, să uziteze de programele pe care le au fie prin fonduri europene, fie prin fonduri guvernamentale, fie prin fonduri de la bugetul Consiliului Local pentru a investi masiv în mijloace de transport public în comun, de preferat electrice sau prietenoase cu mediul, astfel încât să încurajăm populaţia să circule cu mijloace de transport în comun, pentru a reuşi să avem o calitate a aerului mult mai bună şi mai prielnică vieţii", a declarat Alexe.

Citește și: CTP, reacție după decizia CCR: ‘Oamenii s-au relaxat și totul depinde de gena dacică, aia despre care se spunea că ne protejează’

La jumătatea lunii martie a acestui an, Administraţia Fondului pentru Mediu anunţa că, în acest an, va finanţa 14 proiecte prioritare şi programe pentru protecţia mediului.

Printre acestea, se amintea şi de Programul privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane (autobuze şi troleibuze electrice/GNC, tramvaie şi troleibuze).

Acesta va beneficia, în 2020, de o alocare din credite de angajament în valoare de 480 de milioane de lei, fiind un program care se adresează autorităţilor publice locale în vederea extinderii reţelei de transport în comun electrificat în oraşele din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.