Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii anunță MĂSURI SPECIALE pentru angajații sănătoși, trimiși acasă în cazul focarelor de coronavirus

Facebook
violeta alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, vineri, că reglementarea care să asigure acordarea de şomaj tehnic pentru angajaţii sănătoşi dar trimişi acasă, în condiţiile închiderii unei companii, va fi pe masa Guvernului la următoarea şedinţă. Reacţia ministrului vine după ce o fabrică din Brăila cu aproape 500 de angajaţi s-a închis temporar din cauza coronavirus. Violeta Alexandru cere şi clarificări de la ITM şi afirmă că economia trebuie repornită doar cu respectare măsurilor de siguranţă pentru angajaţi, conform News.ro.

Citește și: New York Times CONTRAZICE anunțurile ALARMISTE din România: Epidemia de coronavirus, ușoară creștere

”Mă implic imediat atunci când mi se semnalează o nevoie. Prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, mi-a semnalat faptul că, într-o firmă de confecţii din Brăila, majoritatea angajaţilor a fost infectată/a fost contact direct şi, prin decizia autorităţilor judeţene, întreaga întreprindere a fost închisă, pe o perioadă determinată. Angajaţii bolnavi urmează să fie trataţi (le doresc multă sănătate!), cei sănătoşi, însă, vor merge acasă, până la reluarea activităţii în condiţii optime. Am înţeles că în asemenea situaţii punctuale, când autorităţile judeţene decid măsuri de restricţie, există impact major asupra angajaţilor şi a angajatorilor. Şi am propus o soluţie. Reglementarea care să asigure acordarea de şomaj tehnic pentru angajaţii sănătoşi dar trimişi acasă, în condiţiile închiderii unei companii, va fi pe masa guvernului la următoarea şedinţă”, a scris, vineri, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Aceasta, însă, susţine că ”sunt zeci de angajaţi infectaţi, nu s-a ajuns aici peste noapte”.

”Când angajatorul a văzut cum creşte numărul cazurilor de persoane infectate, nu s-a gândit, de exemplu, să verifice temperatura la intrarea în unitate ca măsură suplimentară de verificare? Când am vizitat Botoşaniul, la companii din acelaşi domeniu, nu doar că am atras atenţia că angajaţii, prin poziţionarea maşinilor&echipamentelor de lucru, sunt prea apropiaţi, ci am şi cerut direct şefului ITM să verifice că se iau toate măsurile de prevenţie, inclusiv verificarea temperaturii. Când ai sute de angajaţi, cu atât mai mult, iei măsuri suplimentare. De ce ITM şi alte instituţii cu atribuţii de control se rezumă doar la şedinţe la Prefectură? Rolul lor este să iasă pe teren. În cazul companiei din Brăila, am cerut explicaţii pentru a vedea unde au făcut verificări reprezentanţii ITM Brăila, în această perioadă”, a mai scris ministrul Muncii.

Aceasta cere şi verificări ale măsurilor din teren.

”Susţin revenirea în activitate NUMAI cu asigurarea tuturor măsurilor de protecţie. Angajaţii trebuie să fie sănătoşi pentru a avea randament. Nu vreau să închidem economia. Sunt cea care a văzut presiunea socială pe durata acordării sprijinului guvernamental. Dar responsabilitate pot să vreau”, a mai scris Alexandru.

O fabrică de confecţii din Brăila, cu 476 de angajaţi, a fost închisă temporar, după ce 42 de salariaţi s-au infectat cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.