Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, către sindicaliști: 'Nu înțeleg această atitudine. Mai mare deschidere la dialog decât am avut eu nu a fost niciodată'

fortune.com
Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni la Antena 3 că vrea un „dialog onest” cu sindicatele, nu „amenințări la televizor”, pe tema noii legi a salarizării unitare aflată în lucru la Guvern. O serie de sindicalişti amenință cu grevă generală, acuză Guvernul că ţine la sertar legea salarizării şi susțin că ar exista riscul să se trezească cu salarii tăiate sau sporuri eliminate fără să fie consultați.

  • „Pe mine mă miră această atitudine. Sunt convins că mai mare deschidere la dialog decât am avut eu nu a fost niciodată. Dacă sindicatele au vrut să fie atât de active cât se dau acum, trebuiau să aibă această activitate atunci când se scria PNRR. Unele dintre sindicate, nu toți. Noi nu avem nicio formă finală.
  • Încă de la preluarea mandatului am spus foarte clar că, dacă atunci când s-a scris PNRR nu au fost consultate nici partidele din opoziție, nici partenerii sociali și nici societatea civilă, eu nu voi repeta acest lucru și nu voi face aceeași greșeală, pentru că sunt un om extrem de deschis la dialog. Dar la un dialog onest în ambele sensuri, nu cu amenințări la televizor. O să am discuții clarificatoare cu mai mulți lideri. Nu înțeleg această atitudine. Cu siguranță mi-i vreau parteneri în această reformă.
  • Aceasta coaliție nu are nicio intenție de a diminua veniturile niciunui cetățean”, a declarat Budăi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.