Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii ii duce cu zaharelul pe parlamentari

Claudia Ana Costea

Ministrul Muncii Ana Costea ii duce cu zaharelul pe parlamentari privind legea salarizarii. Costea a fost luata la intrebari de Comisia de Munca a Camerei Deputatilor pe aceasta tema, dar nu a putut sa le ofere parlamentarilor niciun raspuns concret.

Ministrul sustine ca proiectul a fost elaborat deja, dar ca exista mai multe variante si "mici detalii" care vor mai fi dezbatute in aceasta saptamana, astfel incat sa se opteze pentru o varianta sustenabila.

Ana Costea nu a putut sa precizeze exact cand va putea fi prezentata public aceasta lege si nici ce va contine aceasta.

Ministrul a mai precizat ca in acest moment exista un vid legislativ in privinta salarizarii bugetare si mai mult decat atat, este o decizie a ICCJ din octombrie 2015 care impune incadrarea corecta a salariilor in functie de pregatire si vechime pentru toti angajatii din domeniul public, intre care exista diferenta majore in acest moment, diferente care nu ar trebui facute tinand cont de criteriile mentionate anterior.

Ana Costea a subliniat necesitatea acestei legi si sustine ca nu a elaborat-o pentru a se afirma ca ministru.

"Nu am lucrat impreuna cu colegii la acest proiect pentru a ma afirma in calitate de ministru. Am facut-o pentru ca o consider o necesitate. Am vazut care sunt disfunctionalitatile. Nu exista act normativ care sa reglementeze salarizarea in sistemul public din Romania. Toate actele normative modificatoare au fost facute in asa fel incat suntem azi in prezenta unui vid legislativ pentru ca nu exista un act normativ corelat", a spus Costea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.