Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii reacționează furtunos în cazul Ditrău: 'Orice om care vrea să muncească în România trebuie respectat!'. ITM va face verificări

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Violeta Alexandru

Ministrul Muncii Violeta Alexandru face noi precizări în cazul Ditrău. Într-o postare pe Facebook, aceasta le-a cerut scuze celor doi muncitori din Sri Lanka pentru că ”au ajuns să fie ținta unei asemenea uri”. De asemenea, Violeta Alexandru a precizat că a solicitat ITM să verifice legalitatea contractelor și respectarea procedurilor în acest caz.

Rareș Bogdan a detonat 'nucleara' în PNL: Ludovic Orban a ajuns ca Viorica Dăncilă!

”2 oameni (din Sri Lanka) au venit să muncească în România. Să muncească! Să facă pâine. La cererea unui patron care, pentru a își menține afacerea, a apelat la această soluție.

Localnicii i-au primit cu un val de respingere care intră în competența CNCD. Am discutat de zilele trecute cu Președintele Asztalos și știu că s-a autosesizat. Se vor ocupa pentru că CNCD are această competență.

Imaginați-vă că, mergând să muncească într-o brutărie din Spania, Italia sau Germania românilor care lucrează acolo localinicii le spun: refuzăm să mâncăm păine făcută de români. Cum ne-am fi simțit?

Urmează să primesc informații ca urmare a colaborării cu CNCD, dar și în urma controlului pe care l-am solicitat ITM. ITM-ul va verifica legalitatea contractelor, respectarea procedurilor. Am auzit că au fost invocate și o serie de aspecte privind condițiile de muncă ale angajaților. Dacă sunt abateri angajații, în primul rând, trebuie să le reclame și ITM să le investigheze.

O singură “scânteie” și lucrurile pot degenera în localitatea Ditrău din Jud. Harghita. Dialogul și intervenția fermă a autorităților cu atribuții de verificare reprezintă soluția în acest moment. Orice om care vrea să muncească în România trebuie respectat!

Le cer eu scuze acestor 2 oameni care au ajuns să fie ținta unei asemenea uri. Oameni buni, 2 oameni au venit în România ... să câștige o pâine, cum se spune!”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.