DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministrul Muncii: 'Vom continua implementarea Legii salarizării indiferent de dorinţele unora sau altora'

Facebook
marius budai

Legea salarizării va continua să fie implementată, indiferent de discuţiile din spaţiul public sau de dorinţele unora sau altora, a declarat, marţi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, într-o dezbatere de specialitate organizată de Comitetul Economic şi Social European (CESE), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan surprinde! Reacție legată de principalul rival

"Am reuşit, pentru prima dată la Consiliul Uniunii Europene, ca trioul de preşedinţie România, Finlanda şi Croaţia să asume acest lucru, adică egalitatea de gen şi pe următoarele două semestre europene. Ne mândrim cumva aici că, în România, diferenţa de remunerare dintre femei şi bărbaţi este cu mult sub media Uniunii Europene. Problema noastră, însă, este diferenţa de plată între angajaţii din România şi cei din ţările Uniunii mai dezvoltate. Practic, aici vedem împărţirea între capital şi forţa de muncă. Consider că aici mai avem încă mult de lucru. La nivel de Uniune Europeană, procentul este următorul: cam 60% către angajaţi, 40% către angajatori, numai că la noi e taman invers. La noi, însă, şi randamentul muncii este mult peste media Uniunii Europene, iar asta spun cifrele Eurostat, nu sunt de la mine. Din punctul meu de vedere, resursele umane sunt cele mai importante, pentru că, fără resursa umană, fără noi, oamenii, nimic nu se poate întâmpla pe Pământ, bineînţeles cu ajutorul lui Dumnezeu. Vom continua implementarea Legii salarizării, nu renunţăm la acest lucru, indiferent de discuţiile din spaţiul public sau de dorinţele unora sau altora. Noi ne vedem de drumul nostru", a menţionat Budăi.

Citește și: Codrin Ștefănescu, avertizează! ‘Sper ca regulile să nu se schimbe în timpul jocului’

Ministrul de resort a adăugat, totodată, că, în privinţa Legii dialogului social, "suntem într-un impas".

"Noi, ca şi Guvern, am vrut să lăsăm cumva părţile să se înţeleagă, patronatele şi sindicatele. Noi am crezut că se va ajunge la un moment dat la un echilibru, dar se pare că nu... Atunci va trebui să o tranşăm cât mai repede, să nu o lungim prea mult", a spus oficialul.

Budăi a vorbit, de asemenea, despre reducerea decalajelor de dezvoltare dintre statele membre ale Uniunii Eurpene pentru o convergenţă economică reală.

Citește și: Dezvăluiri despre Tudorel Toader! Studenții au decis să scoată la iveală secretele acestuia

"Vreau să vă asigur că România crede foarte mult în valorile europene, în tot ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, per total, şi ceea ce reprezintă pentru noi acest lucru. Este foarte important de spus că eu cred că noi am demonstrat prin ceea ce am făcut la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene că promovăm foarte mult principiile Uniunii Europene şi, mai mult decât atât, contribuim şi la consolidarea lor. Trebuie ca pe viitor să ne consolidăm şi să ne concentrăm cu toţii pentru reducerea decalajelor de dezvoltare dintre statele membre pentru o convergenţă economică reală. Toate statele trebuie să acceadă spre această convergenţă şi să avem un din ce în ce mai mic gap între ţările estice şi cele vestice", a subliniat demnitarul.

Citește și: A ieșit la lumină cine a făcut documentele! Cine a primit banii de la tatăl adoptiv al Sorinei

Grupul "Lucrători' al Comitetului Economic şi Social European (CESE) organizează, marţi, şedinţa extraordinară cu tema "Drepturile lucrătorilor şi convergenţa socială: o Europă a valorilor comune'.

Comitetul Economic şi Social European este o organizaţie cu rol consultativ, instituit prin Tratatul de la Roma din anul 1957. Comitetul are 350 de membri din toate statele membre, care sunt numiţi de Consiliul Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.