Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Natalia-Elena Intotero, alături de membrii comunității românești din Sydney

stiripesurse.ro
Natalia Intotero

Comunitatea românească din Sydney s-a reunit pentru a celebra opera și personalitatea marelui poet Mihai Eminescu, la inițiativa Academiei Australiano-Române de artă, cultură și știință și în prezența ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a E.S. Nineta Bărbulescu, ambasadorul României în Australia și Noua Zeelandă, și a Consulului General al României la Sydney, Iulian Nițu.

Evenimentul “130 de ani de nemurire” a adus laolaltă români și australieni deopotrivă, artiști, scriitori și iubitori ai poeziei românești și ai limbii române. Ministrul Natalia-Elena Intotero a salutat inițiativa și a subliniat utilitatea a cât mai multe parteneriate și inițiative pentru a promova, peste hotare, România și valorile sale. În acest sens, ministrul a menționat programele și proiectele MRP și i-a încurajat pe românii din Sydney să depună proiecte destinate susținerii și promovării identității culturale, lingvistice și spirituale românești.

Citește și: Tudorel Toader le răspunde magistraților - Un conflict juridic de natură constituțională nu poate fi generat prin actul de legiferare

De asemenea, în continuarea inițiativelor ministerului de a acorda recunoaștere românilor care fac cinste României peste hotare, ministrul Natalia-Elena Intotero i-a oferit o distincție simbolică scriitorului George Roca, a cărui activitate literară și publicistică se bucură de recunoaștere atât în România, cât și în Australia și Statele Unite ale Americii. Ministrul le-a mulțumit, de asemenea, scriitorului și cântărețului australian Daniel Reynaud și actorului Tug Dumbly, care au interpretat poezii de Mihai Eminescu, și le-a oferit distincții pentru promovarea culturii românești, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.