Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul olandez de externe a demisionat după acuzaţiile că a gestionat prost evacuarea refugiaţilor din Afganistan

vaticannews.va
afganii fug de talibani

Ministrul olandez de externe, Sigrid Kaag, a demisionat joi după ce o majoritate a parlamentului a acuzat-o că a gestionat prost evacuarea refugiaţilor din Afganistan luna trecută, informează Reuters.

Membri ai parlamentului olandez din întreg spectrul politic au susţinut că şefei externelor îi revine întreaga responsabilitate pentru răspunsul lent al guvernului olandez în timpul avansului talibanilor în Afganistan şi pentru pregătirea defectuoasă a unei evacuări sigure a miilor de afgani care ar fi fost eligibili să primească azil în Olanda, informează Agerpres.ro.

Avioane militare de transport olandeze au evacuat circa 2.100 de persoane din Afganistan către ţările vecine în ultimele două săptămâni ale lunii august, dintre care aproximativ 1.700 au ajuns în Olanda ca destinaţie finală.

Dar sute de cetăţeni olandezi, mulţi de origine afgană, şi un un număr neprecizat de afgani care au lucrat pentru misiunea militară internaţională, pentru presă ori ONG-uri au fost lăsaţi în urmă pentru că nu au reuşit să ajungă la aeroportul din Kabul până pe 30 august, ziua când s-a încheiat retragerea trupelor internaţionale şi talibanii au preluat controlul aeroportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.