Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul propus la Muncă și Protecție Socială: 'Salariu minim trebuie să crească în baza unui mecanism obiectiv şi să fie ferit de calcule electorale'

Salariul minim trebuie să fie majorat pe baza unei formule obiective care să pună accent pe productivitatea muncii şi pe puterea economică reală, astfel încât stabilirea salariului minim să fie ferită de calcule electorale, a declarat miercuri ministrul propus pentru Muncă şi Protecţie Socială, Victoria Violeta Alexandru, în timpul audierilor din cadrul Comisiilor reunite de Muncă şi Egalitate de Şanse ale Parlamentului, potrivit Agerpres.

Citește și: Olguța Vasilescu reacționează după ce Cozmin Gușă a intrat în PSD:’Nu mă simt confortabil’

Ministrul desemnat pentru Muncă i-a întrebat pe parlamentarii PSD de ce anume nu au propus o majorare mai mare a salariului minim decât cea prevăzută în proiectul publicat recent de Ministerul Muncii din cadrul guvernării PSD.

"Am văzut proiectul dumneavoastră. Întrebarea mea este cum aţi ajuns această sumă pentru majorarea salariului minim? De ce nu mai mult? Nu doriţi să creşteţi salariul minim mai mult? Răspunsul meu este următorul: acest salariu minim trebuie să crească în baza unui mecanism obiectiv şi să fie ferit de calcule electorale. Sunt de părere că trebuie să existe un mecanism obiectiv de creştere a salariului minim şi în acest sens avem preocupări constante de a ne apleca asupra găsirii unei formule obiective care să pună accent pe productivitatea muncii, pe de o parte, şi pe puterea economică reală", a afirmat Violeta Alexandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.