Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul propus pentru portofoliul Mediului, Mihai Goţiu: 'În PNRR nu există interdicţia ca din 2023 să nu se mai folosească lemnul de foc'

mihai gotiu

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu conţine nicio referire privind interdicţia din 2023 a folosirii lemnului de foc pentru încălzirea locuinţelor, ci prevede măsuri legate de tranziţia de la încălzirea cu lemn către alte tipuri de energie, a afirmat, marţi, ministrul propus pentru portofoliul Mediului, Mihai Goţiu, în timpul audierilor din comisiile de specialitate, reunite, ale Parlamentului.

"Legat de PNRR, găsiţi pe site-ul ministerului acest plan. Nu există, eu l-am citit şi nu am găsit nimic despre interzicerea încălzirii cu lemn din 2023. Sunt măsuri legate de tranziţia de la încălzirea cu lemn către alte tipuri de energie. Una e folosită ca şi soluţie punte, cea legată de gaz, dar sunt măsuri pe care trebuie să ni le asumăm mai mult decât prin PNRR, de eficientizare a gospodăriilor rurale, pentru că vorbim de eficientizarea consumului în zonele urbane şi uităm că avem un mare paradox: 3,5 milioane de gospodării care se încălzesc cu lemn, deşi populaţia din această zonă a scăzut, în schimb a crescut consumul de lemn. Şi acest lucru are o cauză legitimă - pentru că a crescut şi calitatea vieţii, nu se mai face focul într-o sobă, există încălzire şi trebuie să trecem la un program de eficientizare a încălzirii locuinţelor în zonele rurale, dar, încă odată spun, nu există această interdicţie ca din 2023 să nu se mai folosească lemnul de foc", a spus Goţiu, întrebat dacă este adevărat că în PNRR a fost prevăzut să se renunţe la încălzirea cu lemne de foc din 2023, "având în vedere că PNRR nu este public", relatează Agerpres.ro.

Întrebarea a venit în contextul în care în presă au apărut o serie de articole referitoare la faptul că, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, România s-a angajat faţă de Uniunea Europeană să renunţe la încălzirea cu lemne până în 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.