Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății a vizitat Spitalul din Brăila, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut: 'Trebuie să ne pregătim şi pentru alte cazuri'

Inquam Photos / Octav Ganea
Nelu Tataru unifarm

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vizitat luni Spitalul Judeţean Brăila, afirmând că a venit în acest judeţ după ce 120 cazuri din 301 înregistrate de la debutul pandemiei au fost confirmate în ultimele 2 săptămâni, informează News.ro.

Citește și:  Circ ieftin în Parlament pe sănătatea românilor! Contre între PSD și PNL pentru legea privind carantina și izolarea: a fost cerută intervenția CSM

”Evoluţia pandemiei face ca evaluarea spitalelor să fie în topul acţiunilor. Am fost la Galaţi unde e un focar la nivelul spitalului. Am avut discuţii, recomandări, am trecut apoi pe la Brăila, mai ales că aici în ultimele 2 săptămâni din 301 cazuri de la începutul pandemiei, sunt 120. Trebuie să ne pregătim şi pentru alte cazuri, avem 4 săptămâni de creştere continuă, avem perioada concediilor, avem, sper doar pentru câteva zile, un vid legislativ şi trebuie să evaluăm bine situaţia”, a declarat ministrul Tătaru, la Brăila.

După ce a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, a stat de vorbă cu medicii şi autorităţile, şi a făcut o scurtă analiză a situaţiei din unitatea medicală brăileană, ministrul Tătaru s-a declarat mulţumit de ce a găsit în unitate medicală şi a precizat că la fel ca celelalte unităţi spitaliceşti din ţară, spitalul din Galaţi trebuie să fie pregătit să preiaşi alte cazuri în contextul epidemiologic actual.

”Am găsit un spital pregătit pentru pacienţi, la Brăila, am evaluat Terapia Intensivă şi Unitatea de primiri Urgenţe. Am discutat cu medicii. Dacă spitalul poate primi şi pacienţi din alte judeţe e un punct bun şi pentru corpul medical şi pentru cei care coordonează acţiunile din acest judeţ”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a declarat că nu se impune revenirea la starea de urgeţă, însă vor fi discuţii pentru prelungirea stării de alertă. Judeţul Brăila are, luni 301, cazuri de coronavirus, cu 6 cazuri noi faţă de ziua precedentă. În spitalele din Brăila sunt internaţi 76 de pacienţi, dintre care 17 sunt persoane transferate din judeţele învecinate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.