Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a semnat pentru construirea si modernizarea terenurilor de fotbal în proiectul Campionatului European din 2020

facebook.com
Ioana Bran

Ministrul Ioana Bran a semnat marți nota de oportunitate adresată domnului Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu privire la construirea și modernizarea celor 400 de terenuri de fotbal, parte din proiectul de pregătire și organizare a Campionatului European de fotbal din 2020.

Demersul face parte din strategia guvernamentală de dezvoltare teritorială a României și reprezintă una dintre obligațiile asumate prin dosarul de candidatură pentru găzduirea EURO 2020. Nota de oportunitate conține detalii tehnice despre respectivele terenuri, soluțiile fiind discutate și analizate, împreună cu domnul Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, în ultimele ședințe ale Comitetului Interministerial condus de ministrul Ioana Bran.

Toate bazele vor fi dotate cu spații și facilități conform proiectului propus de MDRAP prin CNI și în conformitate cu standardele internaționale ale UEFA.

„Aceste terenuri care vor fi construite vor avea scopuri și utilități multiple. Pe de o parte să diminuăm fenomenele de abandon prematur al activității sportive, mai ales la nivel de copii și juniori, dar și de scădere generală a numărului de practicanți ai fotbalului, iar pe de altă parte să lărgim ariile de selecție, dar și să oferim aceste terenuri comunităților locale și categoriei de populație care practică mișcarea fizică la nivel amatorial și cu scop recreativ”, a spus ministrul Ioana Bran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.