Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor a emis autorizațiile pentru autostrada de centură a Bucureștiului și pentru sectorul Mihăiești-Zimbor din Autostrada Transilvania

autostrada

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat joi că au fost emise autorizațiile de construire pentru lotul 3 din Autostrada de centură a Bucureștiului și pentru sectorul Mihăiești-Zimbor din Autostrada Transilvania, informează Mediafax.

„Două dintr-o lovitură. Astăzi (joi-n.r.) am emis autorizații de construire pentru două proiecte care, odată finalizate, vor fi mană cerească pentru zona metropolitană a Bucureștiului și inima Ardealului”, a anunțat Cătălin Drulă.

Astfel, a fost emisă autorizația de construire pentru lotul 3, între DN6 - Bragadiru și A1, din Autostrada de centură a Bucureștiului, semi-inelul sudic.

„Compania elenă care lucrează aici a făcut deja activități de pregătire a terenului (marcarea șantierului, drumuri de acces, arheologie, defrișare, deminare). Voi urmări îndeaproape lucrările și voi face tot ce-mi stă în putere ca proiectul să rămână în grafic. Nu mai accept întârzieri cum s-a întâmplat cu finalizarea peste termenul contractual a proiectului tehnic”, a transmis ministrul Transporturilor.

Tronsonul va cuprinde 9 pasaje și 4 poduri, un nod rutier la intersecția cu A1, o parcare de scurtă durată și un spațiu de servicii, ambele în oglindă.

Lotul de 18 kilometri va fi finalizat, conform contractului, în 2023, an în care autoritățile vor să deschidă circulația pe întreaga secțiune de sud a A0.

A doua autorizație de construire a fost emisă pentru Autostrada Transilvania, tronsonul dintre Mihăiești și Zimbor.

Pe cei 13 km ai secțiunii se vor construi un nod rutier la Zimbor, 11 poduri (2,2 km lungime totală), 21 de podețe, o parcare de scurtă durată (de-o parte și de alta a drumului).

„Acest lot a fost licitat cu unul învecinat, aflat deja în execuție: Nădășelu - Mihăiești, unde am fost în vizită acum două săptămâni. Sunt mulțumit de cum avansează lucrările, iar constructorul român e mobilizat foarte bine în teren. Cu bani din PNRR, între Nădășelu și Poarta Sălajului (42 km, proiecte de 2 miliarde de lei) vrem să terminăm lucrările până în 2023”, a mai spus Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.