Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor anunță câștigătorul pentru execuția unor lucrări din autostrada Sibiu-Pitești: 'Este o secțiune dificilă'

realitatea.net
catalin drula

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru execuția lucrărilor pe un lot al autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. Este vorba despre un sector de 10 kilometri care va avea un tunel și numeroase poduri și pasaje.

Ministrul Transporturilor a anunțat vineri câștigătorul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe lotul 4 Curtea de Argeș – Tigveni al autostrăzii Sibiu-Pitești. Este o porțiune dificilă din cauza reliefului, a explicat Cătălin Drulă.

„Este o secțiune dificilă cu o lungime de aproximativ 10 km, dintre care un tunel de 1,3 km, un nod rutier la Tigveni, 9 poduri și 3 pasaje. Constructorul desemnat este aceeași firmă austriacă de pe lotul 1, Sibiu-Boița, unde lucrările merg bine și sunt în termen, cu intenție de finalizare la sfârșitul lui 2022. Îmi doresc să avem utilaje în teren cât de curând pe lotul 4 și să nu mai existe contestații pentru această licitație, și așa întârziată din această cauză”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Cătălin Drulă.

Tot sistemul de salarizare este bătut în cuie în 2021. Explicația Ralucăi Turcan: 'E un proiect foarte complex şi nu vreau să creez aşteptări false'

Ministrul Transporturilor a prezentat și stadiul lucrărilor pe celelalte sectoare ale A1 Sibiu-Pitești.

Iată și situația pe restul secțiunilor: Lot 2 - ofertele în cadrul licitației au fost depuse, iar la CNAIR se lucrează la evaluarea acestora. Această secțiune este cea mai dificilă a acestei autostrăzi, în Valea Oltului - are 31 de km și cuprinde 7 tuneluri + 27 de viaducte. Lot 3 - tot o secțiune în relief dificil, și acest lot este în licitație, iar zilele acestea se va anunța lista scurtă a ofertelor rămase în cursă. Pe lotul 5 Curtea de Argeș-Pitești, este în curs de finalizare proiectarea și urmează să emitem autorizație de construire în curând”, a mai spus ministrul Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.