Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, despre centura Bucureștiului: 'Vom discuta cu antreprenorul să urgenteze proiectarea'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Catalin Drula

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că s-a terminat licitația pentru un lot din Autostrada de centură a Bucureștiului. Este vorba despre un tronson lung de 8,6 kmilometri, între Afumați și Pantelimon, pe care vor începe lucrările în curând dacă licitația nu va fi contestată, informează Mediafax. Ministrul Cătălin Drulă a anunțat pe Facebook că a fost stabilit câștigătorul pentru proiectarea și execuția lotului 3 din Autostrada de centură a Bucureștiului, inelul nordic.

Este vorba despre tronsonul lung de 8,6 kilometri, între Afumați și Pantelimon, care cuprinde șapte pasaje. Lucrările vor începe curând dacă nu vor fi contestații.

„Contractul în valoare de 413 milioane de lei prevede 12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. La fel ca în cazul proiectelor similare, vom discuta cu antreprenorul să urgenteze proiectarea. Sper ca această licitație să nu fie din nou contestată, astfel încât să putem semna cât mai rapid contractul”, a explicat Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a prezentat stadiul lucrărilor pe celelalte segmente ale A0.

„Pe lotul adiacent, 4 (lung de 5 km, între Pantelimon și A2), constructorul se mișcă bine cu proiectarea, iar execuția lucrărilor va începe la toamnă. Același antreprenor ca pe lotul 4 lucrează la proiectare și pe lotul 2 al A0 nord (19 km între Corbeanca și Afumați), după ce, în mai, Compania de drumuri a semnat contractul pentru proiectare + execuție. În prima parte a anului viitor începe aici șantierul de execuție a lucrărilor. Planul anunțat rămâne în picioare: pe semi-inelul sudic al A0 vom putea circula din 2023, iar pe cei circa 100 de km ai întregii autostrăzi de centură, în 2024”, a precizat ministrul Cătălin Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.