Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor: 'Se poate şi în România să finalizăm proiecte de infrastructură de transport înainte de termen'

captura Facebook
Lucian Bode

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat, miercuri, la Bacău, că finalizarea lucrărilor la centura ocolitoare a oraşului cu un an mai devreme decât prevedea contractul dovedeşte că şi în România pot fi implementate proiecte de infrastructură mare înainte de termen, potrivit Agerpres.

"Mă bucur că în mandatul Guvernului Orban reuşim să dăm în trafic primii kilometri din Autostrada Moldovei. Vorbim de cei aproximativ 17 kilometri la profil de autostradă din varianta de ocolire Bacău. În ceea ce priveşte varianta de ocolire, cu cei aproximativ 31 de kilometri, prin efortul antreprenorului, (...) vorbim de un proiect finalizat înainte de termen, termenul de finalizare fiind ianuarie 2022. Concluzia este doar una: se poate şi în România să finalizăm proiecte de infrastructură de transport înainte de termen", a declarat Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor a explicat că proiectul a fost preluat de guvernarea liberală, în noiembrie 2019, la un progres fizic de 27%.

"Pentru acest proiect s-au făcut plăţi până în noiembrie 2019 de 126 milioane lei. Noi, în acest an, am achitat facturi de 467 milioane lei. Ca să lămurim şi acest aspect, că nu am alocat suficienţi bani pentru acest obiectiv. Sigur, salut şi eu, încă o dată, decizia Comisiei Europene de a ne acorda finanţare nerambursabilă de 143 milioane euro pentru acest obiectiv. Am derulat o procedură pentru a obţine această finanţare, am derulat-o ca la carte, cu multă perseverenţă şi simţ al răspunderii, aşa cum am procedat şi în cazul deblocării finanţării pentru autostrada Sibiu - Piteşti", a mai spus Lucian Bode.

Miercuri, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a prim-ministrului Ludovic Orban, a fost inaugurată varianta ocolitoare a municipiului Bacău care are în componenţă 17 kilometri la profil de autostradă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.