Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Tudorache despre alegeri: Suntem bine pregătiţi; ştampilele - securizate în plicuri

Inquam Photos / Octav Ganea
dragos tudorache Inquam Photos

Ministerul Afacerilor Interne este bine pregătit pentru alegerile parlamentare, a precizat, joi, ministrul Dragoş Tudorache, una dintre măsurile stabilite pentru securizarea ştampilelor fiind păstrarea acestora în plicuri transparente la finalul procesului electoral. 

"Îngrijorări foarte mari nu am, tocmai pentru că eu consider că în acest moment suntem bine pregătiţi la nivelul Ministerului de Interne. (...) Nu ştiu câtă lume a observat hotărârea de guvern pe care am adoptat-o săptămâna trecută şi care acoperă două zone care generau constant (...) suspiciuni, acuze din partea unor candidaţi pentru modul în care se desfăşura procedura de numărătoare a voturilor. Era acel moment după închiderea urnelor (...). Tocmai de aceea, eu am vrut să lucrez pe două zone. O dată, pe securizarea ştampilelor, tocmai pentru a împiedica utilizarea ştampilei cu menţiunea votat după încheierea urnelor. Exista suspiciunea că se anulau voturi folosindu-se ştampile, deşi ele trebuiau puse şi sigilate într-un plic. (...) Am făcut un lucru foarte simplu. Am schimbat tipul de plic. E un plic transparent în care se poate vedea dacă toate ştampilele sunt puse acolo, un plic care se autosigilează, se ştampilează la început", a explicat Tudorache. 

Al doilea element de noutate este, potrivit ministrului, înregistrarea video a întreg procesului de votare. 

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a răspuns întrebărilor cetăţenilor în cadrul programului "De vorbă cu Ministrul tău", o iniţiativă a Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.