Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul turc de Externe anunță că este posibil un summit Vladimir Putin-Volodimir Zelenski

Mevlut Cavusoglu

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a afirmat, joi după-amiază, că ar fi posibil un summit al preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, dacă delegaţiile celor două ţări ajung la un acord în cursul negocierilor pentru încetarea conflictului militar, anunță Mediafax.

"Dacă se ajunge la un acord asupra problemelor în care observăm o apropiere de poziţii, există o posibilitate pentru o întâlnire a celor doi lideri", a declarat Mevlut Cavusoglu, referindu-se la Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Ministrul de Externe de la Ankara este optimist asupra şanselor unui acord de încetare a confruntărilor militare în Ucraina, deşi admite să este "dificil să existe anticipări într-un război".

Ucraina a sugerat, în negocieri, ca Turcia şi Germania să fie garanţi ai securităţii în cadrul unui "plan de securitate colectivă". "În discuţiile pe care le-am avut ieri la Moscova, am observat că Federaţia Rusă nu ar avea nicio obiecţie faţă de această propunere şi ar accepta-o", a subliniat Mevlut Çavusoglu.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vorbit joi, prin telefon, cu omologul său rus, Vladimir Putin, în cadrul eforturilor diplomatice pentru oprirea războiului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.