Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul turc de externe spune că relaţiile Turciei cu Rusia sunt prea puternice ca să le rupă Macron

putin erdogan

Relaţiile Turciei cu Rusia sunt prea puternice ca să le rupă preşedintele Franţei, a declarat ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, luni, după ce Emmanuel Macron a afirmat că sprijinul Ankarei pentru loviturile aeriene în Siria arată că Turcia s-a ''separat'' de Rusia, relatează Reuters şi AFP.

Exprimându-se în cadrul unei conferinţe de presă la Ankara cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, Cavusoglu a precizat că relaţiile Turciei cu Rusia nu reprezintă o alternativă la relaţiile Ankarei cu NATO, Franţa şi SUA, scrie agerpres.ro.

Macron a afirmat, într-un interviu difuzat duminică seara, că loviturile aeriene occidentale în Siria, efectuate ca răspuns la un presupus atac chimic, imputat regimului preşedintelui sirian Bashar Al-Assad, ''au separat'' Turcia de Rusia, care îşi coordonează totuşi eforturile în dosarul sirian.

Şeful NATO a sosit luni la Ankara pentru convorbiri oficiale, după loviturile aeriene întreprinse în noaptea de vineri spre sâmbătă de SUA, Franţa şi Marea Britanie împotriva instalaţiilor pentru arme chimice ale regimului sirian, informează la rândul său agenţia APP. În cursul vizitei sale, Stoltenberg are prevăzute convorbiri cu mai mulţi oficiali turci, inclusiv cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.