Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ucrainean al Apărării cere tancuri Abrams și avioane F16: Avem un câmp de testare de luptă în Ucraina în timpul acestui război

Oleksi Reznikov

Ministrul apărării al Ucrainei este încrezător că Kievul va obține în cele din urmă tancuri și avioane de luptă occidentale pentru a ajuta la împingerea forțelor ruse din țara sa, dar crede că Washingtonul va trebui să conducă înainte ca aliații să-i urmeze, notează Politico.

„Sunt foarte optimist că tancurile Abrams sunt posibile în viitor și sunt sigur că avioanele de luptă precum F-16, F-15 sau Gripen din Suedia vor fi, de asemenea, posibile”, a spus Oleksii Reznikov într-un interviu amplu despre starea de război și refacerea industriei de apărare ucrainene.

Țările NATO au petrecut luni de zile dezbătând dacă să trimită tancuri de luptă moderne, principale, cum ar fi Leopard din Germania sau Abrams din Statele Unite. Oficialii germani au refuzat până acum, spunând că nu vor fi primii care vor trimite armuri grele de calitate NATO din cauza temerilor că ar putea fi văzută ca o escaladare de către președintele rus Vladimir Putin. Între timp, oficialii americani susțin că tancurile Abrams sunt niște consumatoare de combustibil complexe din punct de vedere logistic, care ar fi greu de susținut pe câmpul de luptă din Ucraina.

Optimismul lui Reznikov persistă în ciuda tuturor provocărilor politice și logistice de a convinge țările occidentale să furnizeze Ucrainei arme mai moderne, de calitate NATO. El a remarcat că multe dintre obiectele considerate cândva interzise - drone, rachete și artilerie - au ajuns în cele din urmă la Kiev, într-un joc frustrant de linii roșii, care mai târziu sunt depășite de guvernele lumii.

La scurt timp după ce a fost numit ministru al Apărării în noiembrie anul trecut, Reznikov a venit la Washington și a cerut rachete antiaeriene Stinger, dar i s-a spus „nu, este imposibil”, a spus el. „I-am întrebat de ce. Răspunsul a fost pentru că este interzis de lege... și de problemele politice. Apoi, în ianuarie, cu o lună înainte de invazie, am primit primul nostru pachet din Lituania. Au fost Stingers și am primit-o cu permisiunea Statelor Unite. Deci, pentru mine, este un exemplu că, dacă auzi că este imposibil, înseamnă că va fi posibil în viitor.”

Același proces a fost repetat cu obuziere de 155 mm și cu sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate, care au avut un efect uriaș asupra câmpului de luptă de la sosirea în timpul verii.

Cea mai importantă decizie a grupului, cel puțin pe termen scurt, „ar trebui să fie ce fel de tanc principal [de luptă] vom avea pentru forțele armate ale Ucrainei, pentru că înțelegem că toți partenerii noștri care au o industrie care poate produc tancuri – precum Marea Britanie, Franța și Germania – vor aștepta decizia politică din partea Statelor Unite”, a spus el. „După sosirea primului Abrams, sunt sigur că vom avea Leoparzi, Marders [vehicule de luptă ale infanteriei germane] și alte tipuri de vehicule blindate grele, cum ar fi tancurile.”

Polonia a donat deja Kievului 250 de tancuri rusești mai vechi, modele cu care echipajele de tancuri ucrainene sunt familiarizate. Dar, având în vedere că Moscova continuă să-și trimită propriile tancuri și transportoare blindate de personal în luptă, liderii ucraineni spun că tancurile mai moderne ar fi de neprețuit pentru a-i împinge pe ruși înapoi. În ciuda importanței rachetelor de croazieră și a dronelor în această ultimă fază, războiul va continua să se ducă la sol, din sat în sat. Și având în vedere oferta aparent nesfârșită a Rusiei de transportoare blindate de personal, piese de artilerie și tancuri, Kievul va continua să-și insiste pentru mai multe armuri.

În ceea ce privește avioanele de luptă, discuțiile preliminare cu privire la furnizarea în cele din urmă de Ucrainei cu avioane F-16 continuă, deși oficialii de la Washington nu au sens că acest lucru s-ar întâmpla în toiul luptei, așa cum se poartă astăzi, din cauza logisticii antrenării piloților ucraineni. și trimiterea pieselor de schimb necesare pentru aeronave sofisticate.

Mai mult optimism în privința armelor

Folosirea de către Ucraina a armelor occidentale nu numai că ajută la împingerea trupelor ruse de pe teritoriul ocupat, dar este și o modalitate prin care țările își testează echipamentul împotriva unei armate ruse care până de curând era considerată a doua numai după Statele Unite.

„Avem un câmp de testare de luptă în Ucraina în timpul acestui război”, a spus Reznikov. „Cred că toate [țările] văd cum folosim aceste sisteme, știți că avem opt sisteme diferite de artilerie de 155 mm pe teren … așa că este ca o competiție între sisteme” pentru a vedea care se dovedește cel mai eficient.

Cel mai recent test al unora dintre aceste sisteme pune apărarea aeriană împotriva rachetelor de croazieră rusești și a dronelor iraniene, pe care Rusia le folosește pentru a teroriza civilii și a lovi infrastructura.

„Întreaga lume civilizată ar trebui să încerce să găsească soluția cum să le blocheze sau cum să le lovească, pentru că este o amenințare reală pentru întreaga lume, deoarece vor folosi acest echipament împotriva” țintelor occidentale într-o zi, a spus el. „Le vor folosi pentru că este o [dronă] foarte eficientă și cred că este o adevărată provocare” pentru Europa și NATO.

Ministrul apărării al Ucrainei este încrezător că Kievul va obține în cele din urmă tancuri și avioane de luptă occidentale pentru a ajuta la împingerea forțelor ruse din țara sa, dar crede că Washingtonul va trebui să conducă înainte ca aliații să-i urmeze.

„Sunt foarte optimist că tancurile Abrams sunt posibile în viitor și sunt sigur că avioanele de luptă precum F-16, F-15 sau Gripen din Suedia vor fi, de asemenea, posibile”, a spus Oleksii Reznikov într-un interviu amplu despre starea de război și refacerea industriei de apărare ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.