Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minorul Kyle Rittenhouse, inculpat de şase capete de acuzare, inclusiv crimă cu premeditare, în violenţele de la Kenosha soldate cu doi morţi şi un rănit

Global News
Jacob Blake

Un adolescent, Kyle Rittenhouse, arestat după un atac armat soldat cu doi morţi şi un rănit, marţi noaptea, în marja unor manifestaţii împotriva violenţei poliţiei la Kenosha, în Wisconsin, a fost incuplat de şase capete de acuzare, inclusiv crimă cu premeditare, potrivit unui document judiciar, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Adolescentul, în vârstă de 17 ani, a fost plasat în arest în statul vecin, Illinois, unde locuieşte. O audiere urma să aibă loc vineri cu privire la o cerere de extrădare a autorităţilor din Kentosha, un oraş cu 100.000 de locuitori situat la sud de Milwaukee, pe malul Lacului Michigan.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Contactat de Reuters, avocatul din oficiu al lui Kyle Rittenhouse, nu a comentat.

Capătul de acuzare cu privire la crimă cu premeditare este pasibil de închisoarea pe viaţă.

Acuzaţiile formulate împotriva lui Rittenhouse au fost prezentate detaliat într-o plângere penală publicată joi de grefa tribunalelor din comitatul Kenosha.

Acesta este primul document care prezintă detalii în dosarul împotriva adolescentului, cu privire la rolul pe care l-a jucat în violenţele de marţi noaptea, când au avut loc ciocniri între membri al unor miliţii înarmate şi manifestanţi.

Citește și: EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals

Un val de manifestaţii a izbucnit la Kenosha după ce un tânăr afroamerican, Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat în spate, duminică, de către un poliţist alb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.