Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii verifică dacă tehnologia ARNm de la Pfizer și Moderna provoacă inflamație cardiacă la adolescenți și tineri adulți

CSID
inima miocardita

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) declară că investighează rapoarte de inflamație cardiacă la adolescenți și tineri adulți care au fost vaccinaţi împotriva virusului Partidul Comunist Chinez (PCC), aşa cum au poreclit jurnaliştii The Epoch Times maladia care ne-a creat atâtea probleme - Covid-19, relatează blacknews.ro

Observând că au existat „relativ puține” rapoarte de cazuri „ușoare” de miocardită, agenția a spus că Grupul său de lucru tehnic pentru siguranța vaccinului COVID-19 ar trebui să investigheze și să comunice descoperirile destinatarilor vaccinului.

CDC informează că vaccinurile care utilizează tehnologia ARNm – de la companiile farmaceutice Pfizer și Moderna – par să provoace problema. Vaccinurile care utilizează ARNm, care sunt relativ neobișnuite, utilizează acid ribonucleic mesager (ARN) pentru a crea o proteină care determină un răspuns imunitar în interiorul unei persoane, în timp ce vaccinul Johnson & Johnson folosește în schimb un adenovirus care a devenit incapabil să se reproducă.

Rapoartele de miocardită au fost observate în special la adolescenți și adulți tineri – și sunt mai susceptibile să apară la bărbați. Simptomele apar și după a doua doză, la aproximativ patru zile după vaccinare, a declarat Comitetul consultativ al CDC pentru practicile de imunizare într-o declarație din 17 mai.

Majoritatea cazurilor par a fi ușoare, iar urmărirea cazurilor este în curs”, a declarat agenția în declarație, adăugând că „membrii consultativului au considerat că informațiile despre rapoartele de miocardită ar trebui comunicate furnizorilor”.

Nu se specifică câți indivizi au fost afectați și a recomandat investigații suplimentare.

„Informații suplimentare ar trebui colectate prin examinarea dosarului medical despre potențialele cazuri de miocardită care au fost raportate în VAERS”, potrivit CDC, referindu-se la sistemul de raportare a efectelor adverse ale vaccinurilor. Informatiile despre acest potential efect advers ar trebui furnizate clinicienilor pentru a imbunatati recunoasterea timpurie si gestionarea adecvata a persoanelor care dezvolta simptome de miocardita dupa vaccinare.

Dr. Amesh Adalja, un cercetător principal la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății, a declarat pentru Reuters că unele vaccinuri pot provoca miocardită și a spus că este important să se monitorizeze dacă este legat de vaccinurile anti-COVID-19.

„Vaccinurile vor fi fără echivoc mult mai benefice, depășind acest risc foarte scăzut, dacă este stabilit în mod concludent”, a spus el.

„Poate fi pur și simplu o coincidență faptul că unele persoane dezvoltă miocardită după vaccinare”, a declarat dr. Celine Gounder, specialist în boli infecțioase pentru The New York Times. „Este mai probabil ca așa ceva să se ceva total întâmplător, pentru că atât de mulți oameni sunt vaccinați chiar acum”.

Ministerul israelian al Sănătății anunţa în aprilie că monitorizează un număr mic de cazuri de persoane care dezvoltă inflamații cardiace după ce au primit vaccinul Pfizer.

Dar, tot în acea lună, directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a declarat că oficialii nu au găsit nicio legătură între vaccinurile COVID-19 și miocardita în rândul membrilor armatei.

„Nu am văzut niciun semnal și am căutat intenționat acest semnal în cele peste 200 de milioane de doze pe care le-am administrat”, a spus ea pe 27 aprilie.

Oficialii Pfizer și Moderna nu au răspuns până acum la o solicitare de comentarii formulată de The Epoch Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.