Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miracolul ceaiului de iasomie - Ce boli tratează

ceai

1. Combate stresul și depresia

Ceaiul de iasomie te ajută să te calmezi rapid într-o situație stresantă sau dintr-o criză nevrotică, însă dincolo de efectul sedativ, revigorează sistemul nervos central, înlăturând semnele depresiei, asteniei sau anxietătii. Iar meritul efectului calmant și tonic nu este datorat doar compusilor activi din plantă, ci și mirosului plăcut și relaxant al plantei.

2. Tratează migrenele

Durerile de cap provocate de migrene pot fi ameliorate rapid cu o ceașcă de ceai de iasomie, datorită efectului calmant puternic al acestui remediu naturist.

3. Îmbunătățește digestia

Compusii activi din florile de iasomie ajută la stimularea tranzitului intestinal lent și la distrugerea bacteriilor nocive care determină apariția intoxicațiilor alimentare.

4. Crește libidoul

Ceaiul de iasomie se poate transforma în cel mai la îndemână și eficient afrodiziac. Consumat frecvent, ceaiul contribuie la sporirea dorinței sexuale și la îmbunătățirea vieții sexuale.

5. Previne cancerul

Ceaiul de iasomie are un efect anticancerigen puternic, specialiștii demonstrând că previne formarea celulelor maligne prin combaterea atacului radicalilor liberi asupra organismului. Meritul este al antioxidantilor puternici din plantă, ale căror proprietăți protectoare și terapeutice reușesc să țină la distanță cancerul.

6. Reduce colesterolul

Ceaiul de iasomie conține catehine, compuși organici cu rol esențial în scăderea colesterolului "rău" și a trigliceridelor din sânge. Are un efect hepatoprotector puternic.

7. Ajută la slăbit

Iasomia este un aliat puternic al slăbitului sănătos, datorită numeroșilor antioxidanți din compoziția plantei, care stimulează metabolismul și contribuie la arderea mai rapidă a grăsimilor.

Efecte secundare ale ceaiului de iasomie

Ceaiul de iasomie conține o cantitate semnificativă de cafeina. Persoanele care suferă de probleme de inimă, hipertensiune sau afecțiuni nervoase ar trebui să îl consume cu precauție. Și gravidele sau copiii trebuie să aibă aviz medical înainte de a consuma ceaiul, conform dcnews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.