Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mirajul 'cripto' se sparge în bucăți! Șeful celei mai mare companii de schimb anunță: 'Posibilă prăbușire iminentă a mai multor companii'

forbes.ro
Changpeng Zhao

Sectorul criptomonedelor se confruntă cu o criză care ar putea duce la prăbușirea mai multor companii în următoarele săptămâni, avertizează fondatorul și șeful celui mai mare companii de schimb de criptomonede din lume, Binance, Changpeng Zhao (foto).

Piața nu a simțit încă toate consecințele crizei din jurul platformei de criptomonede FTX, a declarat el în timpul unei conferințe care a avut loc vineri în Indonezia. Criza financiară globală "este, fără îndoială, o analogie mai bună cu evenimentele actuale", a declarat Changpeng Zhao, potrivit presei de profil.

La începutul acestei săptămâni, Binance, care intenționa să cumpere active FTX, a abandonat înțelegerea. Compania și-a explicat decizia prin erorile identificate ale FTX în gestionarea fondurilor clienților, precum și prin rapoartele investigațiilor efectuate de autoritățile de reglementare americane în legătură cu acest site.

Ulterior, șeful FTX Sam Bankman-Fried a declarat că bursa necesită finanțare în valoare de până la 8 miliarde de dolari în legătură cu retragerea în masă a fondurilor de la bursă de către clienți.

"FTX se va scufunda, iar acest lucru va implica un efect în cascadă", a spus Changpeng Zhao. "Acest lucru va afecta în special companiile legate de ecosistemul FTX."

Compania de criptomonede BlockFi, pe care FTX a salvat-o de la faliment la începutul acestui an, a notificat vineri clienții cu privire la suspendarea retragerilor.

Cu toate acestea, șeful Binance și-a exprimat încrederea că sectorul criptomonedelor își va reveni în cele din urmă. "Piața se va vindeca singură", a spus el.

Bitcoin a pierdut 3% vineri, tranzacționându-se la 17.284 dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.