Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Diaconu: Imigranţii trebuie integraţi, nu băgaţi în nişte cutii

Mircea Diaconu

România trebuie să fie solidară cu restul ţărilor din UE, însă are nevoie şi de garanţii pentru intrarea în egalitate, în privinţa aderării la Spaţiul Schengen,  declară europarlamentarul Mircea Diaconu. El spune pe de altă parte că imigranţii care vor ajunge în România trebuie integraţi, nu "băgaţi în nişte cutii".

Mircea Diaconu a precizat, la RFI, că "în clipe de tipul ăsta, care sunt presante, cu tot felul de conotaţii ar trebui probabil să vezi mai mult decât lungul nasului, adică să pui în discuţie nişte subiecte care ne trebuiesc, să pui în discuţie în speţă acum chestiunea Schengen, pentru că despre asta e vorba de fapt, e vorba de penetrarea unui spaţiu. Or noi, la anumite perioade, am fost ţinuţi la perete şi la uşă. Ar trebui ca decidenţii noştri care se duc şi negociază pe acolo să pună problema exact aşa: sigur, solidaritate vrem cu toată lumea, suntem ţară europeană, intrăm şi noi în această politică comună pe termen lung, de acord, dar în condiţii de egalitate. Ce trebuie obţinută, cred eu, în condiţiile astea rapide şi acute, garanţii pentru intrarea în egalitate şi nu zic în Schengen neapărat, că s-ar putea întâmpla chiar Spaţiul Schengen să fie pus în discuţie ca atare, cu totul".

În opinia sa, "problema principală e să ţi-i asumi, nu să-i bagi în nişte cutii, în nişte lagăre şi aşa mai departe, ci să-i integrezi, să le dai locuri de muncă. Ei nu trebuie să fie pur şi simplu nişte asistaţi. Dacă-i primeşti, trebuie să aibă un anume regim".

Mircea Diaconu este unul dintre europarlamentarii români care au susţinut rezoluţia privind cotele obligatorii de imigranţi, la votul din Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.