Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Dobre: Legea turismului şi legea tichetelor de vacanţă, în dezbatere publică

www.observator.tv
Mircea Dobre

Legea turismului şi legea tichetelor de vacanţă vor intra săptămâna viitoare în dezbatere publică, a declarat vineri, la Braşov, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre. "Îi rog pe toţi să se uite, să citească, să vină cu îmbunătăţiri. Ea (legea - n.r.) va sta în dezbatere publică 30 de zile, o să o discutăm inclusiv în Comisia de dialog social cu partenerii sociali şi cu patronatele. Inclusiv în Comitetul consultativ în turism se va discuta. Noi deja avem un grup de lucru format din Federaţia Patronatelor de Turism din România, cu cei din Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România şi din Coaliţia de dezvoltare din România şi nu numai, şi doresc să vină cât mai mulţi actori implicaţi să spună fiecare ce are de spus, să ne trimită materiale astfel încât să avem o lege bună în acest domeniu de activitate", a spus Mircea Dobre.

În ceea ce priveşte tichetele de vacanţă, ministrul Turismului a declarat, pentru Agerpres, că efortul bugetar va fi de aproximativ 400 de milioane de euro anual, însă va avea beneficii pe termen mediu şi lung atât pentru statul român, cât şi pentru cetăţenii care le vor folosi, fiind vorba despre angajaţii din sistemul public. "Noi, când am realizat acest program (...) ne-am gândit, vă spun sincer, în primul rând la latura umană, pentru că un angajat din sistemul public când îşi ia concediu stă acasă, mai zugrăveşte o cameră, îl mai cheamă şeful la birou, hai că mai e ceva de făcut (...), deci nu iese din acest stres cotidian pe care îl are. (...) Pe când având acest voucher oricum pleci, pentru că altfel nu ai cum să beneficiezi de acei bani, decât dacă mergi şi achiţi un pachet de servicii turistice interne. Obligatoriu interne, (...) doar pe teritoriul României. (...) Pe de altă parte, mă întreb dacă ne cunoaştem foarte bine ţara, în detaliu (...) şi cred că fiecare dintre noi avem ce să vedem în România. (...) Deci, repet, ne-a interesat, în primul rând, latura umană, pentru că mulţi dintre angajaţii din sistemul public nu au mai fost demult într-o vacanţă", a mai spus ministrul Turismului.

Potrivit acestuia, tichetele vor fi valabile timp de un an de la data emiterii şi nu vor putea fi înstrăinate, fiind nominale şi având marcate pe ele codul numeric personal al beneficiarului. Ministrul turismului a mai menţionat că unele instituţii publice au cuprins deja în bugetul pe acest an sumele necesare pentru tichetele de vacanţă, iar celelalte o vor face la rectificarea bugetară, deoarece legea le obligă să acorde angajaţilor aceste vouchere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.