Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Dolha despre familiile românilor din Norvegia

salacom_F0

Mircea Dolha (PNL), vicepreședinte al Comisiei pentru românii din afara granițelor, a declarat, pe 16 ianuarie că în Norvegia există 11 familii de români ai căror copii au fost preluați de către Barnevernet (Protecția Copilului din Norvegia), însă doar șapte au fost de acord să discute cu membrii delegației parlamentare care urmează să se deplaseze la Oslo săptămâna viitoare.

„Știm că în Norvegia există 11 familii de români ai căror copii ar fi fost preluați de Barnevernet, iar dintre acestea doar șapte familii se vor întâlni cu noi, printre care se află și familiile Nan și Bodnariu. Nu știm încă motivul refuzului celorlalte patru familii care nu doresc să se întâlnească cu delegația din România”, a declarat el, citat de Agerpres.

El a mai spus că așteaptă dovezi convingătoare privind situația copiilor preluați de Protecția Copilului, dar dacă va dovedi că familiile n-au respectat legislația norvegiană, vinovații trebuie să răspundă.

Barnevernet  a preluat în custodie cei cinci copii ai familiei Bodnariu, determinându-i pe aceștia să apeleze la statul român și la opinia publică. Familia Bodnariu este mixtă, tatăl fiind român și mama norvegiancă. Copiii au fost născuți în Norvegia, dar familia a obținut cetățenie pentru ei după ce au fost preluați. Barnevernet nu a făcut declarații, fiindu-i interzis acest lucru de legea norvegiană. Familia Bodnariu a acuzat persecuție religioasă împotriva religiei penticostale și/sau aplicarea excesivă a legii care interzice părinților să își lovească copiii.

Citiți și: Senatul României preocupat de cazul Bodnariu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.