Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Dușa, întâlnire cu ambasadorul Spaniei

mircea dusa

Secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Mircea Duşa, a avut marţi o întâlnire cu ambasadorul Spaniei, Ramiro Fernandez Bachiller, cu care a discutat despre cooperarea în domeniul apărării, bilaterală, în cadrul NATO şi al Uniunii Europene, informează Ministerul Apărării Naţionale. 

Potrivit MApN, Duşa a apreciat sprijinul Spaniei pentru măsurile aliate de reasigurare şi adaptare, "într-un context de securitate extrem de complex şi dinamic".

Klaus Iohannis le răspunde protestatarilor de la Cotroceni: NU voi demisiona


"Mircea Duşa a salutat contribuţia cu personal a părţii spaniole la structurile de comandă şi control de pe teritoriul naţional - NFIU, MND-SE, precum şi la Brigada Multinaţională, începând cu acest an. (...) Duşa a exprimat sprijinul ţării noastre pentru continuarea eforturilor destinate gestionării provocărilor din vecinătatea sudică a Alianţei prin implementarea unor măsuri de descurajare şi apărare împotriva actorilor non-statali din regiune", precizează un comunicat al MApN, citat de Agerpres.

Lovitură de teatru: Tolontan își cere scuze public după dezvăluirile de la Muzeul de Geologie


Ambasadorul Spaniei a subliniat "rolul major" al României pe flancul estic al NATO, importanţa pe care ţara sa o acordă dezvoltării cooperării bilaterale, precum şi participării la exerciţiile organizate pe teritoriul naţional şi la Marea Neagră. 

"La nivelul componentei bilaterale, cei doi oficiali au subliniat faptul că reluarea reuniunilor Comisiei militare mixte constituie o bună oportunitate de revitalizare a cooperării între cele două state şi de identificare a unor noi domenii de colaborare, inclusiv pe palierul tehnico-militar", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.