Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană atacă decizia CCR: 'O democrație denaturată'

mircea geoana psro

Liderul PSRO a fost primul care a ieșit la atac după decizia CCR. Fără să implice judecătorii în jocul electoral sau să îi acuze, Mircea Geoană a condamnat situația paradoxală în care s-a ajuns. Consideră vinovate deopotrivă PSD și PNL pentru organizarea alegerilor într-un singur tur, și denunță o complicitate care se traduce prin rezistența față de o schimbare autentică a sistemului.

“Există bariere artificiale, cum ar fi listele de susținători, dosare stufoase și în 4 exemplare, perioada scurtă de la înființarea BEC până la data limită de depunere a candidaturilor și semnăturilor, comisii ale birourilor de circumscripție formate doar din membrii partidelor parlamentare, care avantajează partidele vechi și dezvantajează partidele noi. Degeaba poți înființa un partid cu 3 membri, dacă ai nevoie de zeci de mii de semnături pentru a candida”, spune Mircea Geoană.

Liderul Partidului Social Românesc consideră decizia Curții Constituționale predictibilă și acuză partidele vechi că au tărăgănat luni întregi luarea unei decizii. De asemenea spune că există un evident monopol al formațiunilor tradiționale, al căror scop principal sunt banii.

“Partidele vechi și-au făcut o lege electorală și de finanțare a partidelor politice după bunul plac, în care, deși finanțarea din campanie este strict reglementată, finanțarea între campanii este foarte permisivă, în care se închid ochii la folosirea ilegală sau imorală a primarilor în funcție și a pârghiilor de putere sau la dirijarea resurselor publice către aleșii locali ai puterii momentului. Rezultatul? O democrație denaturată, în care banul și funcția publică sunt mai importante decât voința electoratului”, spune liderul PSRO într-o postare pe Facebook.

Declinul sistemului politic actual este inevitabil, asigură Mircea Geoană, care propune o rezolvare de fond, reală, a încurcatei probleme electorale.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.