Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană deplânge dispariţia Regelui Mihai I: 'Pierderea unui model de decenţă şi modestie'

Inquam Photos / Octav Ganea
mircea geoana

Dispariţia Regelui Mihai I nu reprezintă doar pierderea ultimului conducător de stat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ci a unui model de decenţă şi modestie, consideră preşedintele PSRO, Mircea Geoană, conform Agerpres

"Un om de stat care a înţeles să-şi iubească ţara de oriunde s-a aflat. Am avut onoarea să conduc şedinţa Senatului în care Regele Mihai s-a adresat pentru ultima oară Legislativului. Mi-au rămas în minte câteva cuvinte: "Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană şi NATO nu ar fi fost posibil fără acţiunea, întru libertate şi democraţie, a Legislativului românesc de după anul 1989. Dar politica este o sabie cu două tăişuri. Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului". Moştenirea pe care ne-o lasă este una importantă şi pe care trebuie să o preţuim. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a scris Geoană pe pagina sa de Facebook.

Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marţi la vârsta de 96 de ani la reşedinţa din Elveţia, a anunţat Casa Regală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.