Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană la Romexpo, lovit de AMNEZIE sau de IPOCRIZIE pe tema pactului pe Educaţie din 2008?

În încercarea sa de a poza în lider vizionar, Mircea Geoană a lansat în discursul de astăzi de la Romexpo un apel către respectarea pactului pe Educaţie semnat de partidele politice în 2008. Problema este că, în anul 2008, cel care a fugit zile în şir şi nu a dorit semnarea acelui pact a fost, în mod ironic, chiar Mircea Geoană, pe atunci preşedinte la PSD!

Cei care cunosc dedesubturile discuţiilor politice de la acea dată privind pactul pe Educaţie ştiu, de asemenea, că Geoană nu dorea semnarea acelui pact. Alţi lideri social-democraţi au fost responsabili cu discuţiile purtate cu celelalte partide, dar şi de convingerea lui Mircea Geoană să vină şi să semneze Pactul pe Educaţie. PSD risca, dacă ar fi fost după dorinţa explicită a lui Mircea Geoană, să fie singurul partid de la acea dată care nu se declara în favoarea semnării acestui pact.

La acea dată, Vasile Dâncu şi Ana Birchall au fost reprezentanţii PSD care l-au însoţit pe Geoană la semnarea pactului, sursele noastre declarând că tot ei au fost cei care l-au convins pe Geoană să semneze documentul.

De cealaltă parte, printre vocile care i-au picurat otravă în ureche lui Geoană încă de atunci, declarându-se împotriva semnării pactului, se regăseşte nimeni altul decât Cătălin Croitoru, proaspăt-încris astăzi în noul proiect politic anunţat de Geoană şi Vanghelie. În 2008, Croitoru, fost lider de sindicat, a fost principala voce care încerca să îl convingă pe Mircea Geoană că nu trebuie să semneze un pact pe educaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.