Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Hava: Voi candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Orban, susţinere de peste 75%

Mircea Hava

Liderul liberalilor din Alba, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, a declarat miercuri că va candida la Convenţia din iunie cel mai probabil pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, acesta afirmând şi că Ludovic Orban ar avea o susţinere de peste 75% la preşedinţia partidului. 'Lucrurile sunt aproape tranşate că voi candida, cred că pentru prim-vicepreşedinte', a spus Mircea Hava.

El a adăugat că printre cei care vor candida pentru funcţii de conducere la nivelul PNL se va afla şi Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea. 'Vrem să-i aducem pe oamenii care mişcă şi care fac ceva şi oamenii care produc voturi, care produc bunăstarea partidului', a declarat Mircea Hava. Întrebat dacă nu îi este teamă că Ludovic Orban şi echipa care îl susţine pe acesta ar putea pierde, Hava a spus că, din fericire, cei mai mulţi dintre liberali îşi doresc ca acesta să câştige.

'Începem de la început. Nu e nicio problemă dacă pierdem. Eu am mai fost în...A candidat domnul Blaga, am fost şi am pierdut. Nu am murit. Pe mine nu m-au clădit partidele şi nu mi-au dat nimic. Şi atunci mă simt confortabil, nu mă simt 'vai de mine dacă pierdem'. Mergem înainte. Dacă partidul, chiar dacă pierdem, are nevoie de mine, de Bolojan, de toţi, atunci sunt sigur că vom putea discuta. Dacă nu au nevoie de noi şi îşi doresc să-şi menţină cooperativele lor, atunci... Există construcţii, există posibilităţi. Din fericire, cei mai mulţi doresc acest lucru (să câştige Orban - n.r.). Din estimările noastre, trecem bine de 75%', a susţinut Hava.

Liderul liberalilor din Alba a menţionat că aşteapă ca noua conducere a PNL să termine cu 'faliile' din partid. 'Eu aştept de la PNL ca să termine cu aceste falii care ne-au îndepărtat. O falie ne-a îndepărtat de electoratul de dreapta, o falie ne-a îndepărtat de primari, o falie de ceea ce spunem şi de ceea ce facem. Lucrurile s-au dus aici pentru că, din păcate, dar asta este în toate partidele, dar nu este un lucru care mă linişteşte, în partid avem foarte mulţi oameni care aduc voturi, creează această plus valoare şi avem, puţin, acele cooperative mici, care papă aceste voturi şi nu le interesează ce înseamnă teritoriu', a declarat Mircea Hava.

El a menţionat că îl susţine pe Ludovic Orban, deoarece este omul care îşi doreşte să se termine cu aceste falii şi, de asemenea, o apropiere de electorat. 'Pentru că este omul care îşi doreşte lucrul acesta şi nu este împins de nimeni acolo şi îşi doreşte ca să terminăm cu aceste falii, să ne apropiem de electorat, să nu putem spune că este partidul primarilor şi să discutăm despre partid între noi si să luăm soluţiile împreună. Să nu apară ceea ce a fost şi în PDL ( ...) câţiva hotărăsc soarta, câţiva împart tot ceea ce este de împărţit', a spus Hava, conform Agerpres.

Totodată, el a adăugat că nu are nicio problemă cu Cristian Buşoi, însă consideră că acesta 'vine de undeva de unde a consumat voturile'. Mircea Hava a criticat şi conducerea interimară a PNL, despre care a susţinut că nu s-ar fi arătat interesată de 'ceea ce face partidul, cum se mişcă, un program'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.