Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Lucescu despre calificarea naționalei U21 la EURO 2019: 'Hagi e salvatorul fotbalului românesc'

www.gsp.ro
Gică Hagi

Calificarea istorică bifată de naţionala U21 la EURO 2019 este meritul unui singur om. Mircea Lucescu apreciază că rezultatele din campania de calificare şi jocul bun i se datorează în foarte mare măsură lui Gică Hagi. Selecţionerul Turciei crede că ”Regele” este ”salvatorul fotbalului românesc”, potrivit mediafax.

Citește și: Atomica a fost lansată! Ce vrea să elimine Guvernul – Sute de mii de români sunt vizați

Proiectul Viitorul îşi arată primele roade la aproape 10 ani de la înfiinţare. Hagi a obţinut sume impresionante de pe urma cedării fotbaliştilor produşi de el, dar lipseau performanţele, care să demonstreze că Viitorul nu este doar o echipă bazată pe individualităţi. În urmă cu doi ani s-a câştigat campionatul, iar acum în prim plan este calificarea României U21 la un Campionat European după mai bine de două decenii. Performanţa este pusă, în mare parte, pe seama investiţiilor lui Gică Hagi: ”Dacă această generaţie are rezultate la Euro şi mai departe, atunci da, putem să spunem că Hagi e salvatorul fotbalului românesc. Poate face ce am făcut eu în ’84. Eu în ’84 am schimbat total!

În loc să zicem mersi că avem aşa ceva! O Halep, un Hagi… Să ne închinăm la astfel de oameni! Nu poţi, n-ai cum să fii rău. Bine, Boloni e un tip special, vorbeam şi cu cei de la Antwerp: ’Da, este foarte muncitor, foarte dedicat, dar e atât de greu de lucrat cu el’. Spuneau că e ceva incredibil de dificil, vrea să iasă în faţă pe negativ. El şi Rednic sunt la fel, ies pe partea negativă în faţă, nu pe partea pozitivă”, a spus Mircea Lucescu pentru Fanatik.

România U21 va debuta la EURO pe 18 iunie 2019 la San Marino, contra Croaţiei, de la ora 19:30. Pe 21 iunie, la Cesena, tricolorii mici vor înfrunta Anglia de la 19:30, iar ultima partidă din grupă va fi pe data de 24 iunie, împotriva Franţei, de la 22:00, tot la Cesena.

România U21 s-a calificat la Campionatul European după ce a obţinut primul loc în Grupa 8 a preliminariilor, cu 24 de puncte, la două distanţă de locul doi, ocupat de Portugalia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.