Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Mircovici: Protestatarii sunt niște slugi! Grupul Minorităților se delimitează de el

nicolae mircovici

nicolae mircoviciGrupul Minorităților Naționale din Camera Deputaților se delimitează de declarațiile deputatului Uniunii Bulgare din Banat – România, Nicolae Mircovici, care i-a catalogat pe protestatarii din Piața Universității drept „neam de slugă”. În același timp, reprezentanții Organizației de Tineret a Mișcării Populare - sector 3 îi cer demisia deputatului Mircovici.

Declarațiile halucinante ale lui Mircovici au fost făcute pe contul de Facebook al acestuia.

Un neam de slugă se simte cu adevărat stăpân atunci când postează în mediul virtual sub protecţia anonimatului sau când, clamând democraţia, iese în stradă (în număr semnificativ – mii sau zeci de mii) asumându-şi mandatul a milioane de oameni care au votat. (...) Din păcate, am rămas în istorie cu trădări, de la Burebista la Antonescu, cu învăţatul furtului şi sperjurului din copilărie, cu zidirea Anei în zid, în loc de găsirea soluţiei pentru ca zidul să nu se prăbuşească, cu plânsetul pentru ciobanul ucis de cei doi vecini şi prieteni, evident tot români, cu prostia şi tupeul ca repere. (...) acum am inventat democraţia originală, mobilizare pe facebook (la ordin evident ) ieşit în stradă, anulat alegeri, făcut jocul cui trebuie şi apoi bocetul slugii că o duce rău”, a scris deputatul Uniunii Bulgare, pe Facebook.

Potrivit  Timpolis, la finalul postării deputatul a scris: „Noi suntem stăpâni”.

Declarațiile lui Nicolae Mircovici i-au șocat pe colegii săi. Astfel, Varujan Pambuccian, liderul Grupului Minorităților Naționale din Camera Deputaților, a ținut să delimiteze grupul pe care îl conduce de declarațiile halucinante ale deputatului care apără interesele bulgarilor din România.

„Seara trecută am rămas cu gura căscată citind și nevenindu-mi să cred că e adevărat, afirmațiile halucinante ale colegului meu de grup parlamentar Nicolae Mircovici la adresa poporului român, a istoriei sale și a celor care au murit sau se zbat între viață și moarte în tragedia de la Colectiv, precum și a celor care au ieșit în stradă în memoria lor. (...) Grupul parlamentar al minorităților naționale a luat act cu consternare și mâhnire de jignirile incalificabile aduse pe Facebook poporului român și memoriei celor care au murit în dezastrul de la Colectiv, precum și celor care au strigat în numele lor, de către dl.deputat Niculae Mircovici, reprezentant al minorității bulgare din România. Prin cele spuse, domnul Mircovici s-a plasat în afara respectului pe care un om, un parlamentar și un general al armatei române trebuie să îl manifeste față de poporul în mijlocul căruia trăiește, pe care îl reprezintă și pe care trebuie să îl apere. Domnul Mircovici a reușit prin cele spuse o triplă performanță nefericită, aceea de a insulta un popor, istoria sa și memoria unor oameni care au avut parte de o moarte îngrozitoare. Grupul nostru parlamentar se delimitează cu hotărâre de aceste afirmații, care prin gravitatea lor reprezintă o insultă fără precedent și sperăm singulară, adusă unui popor. (...) La care vreau să adaug, ca om și ca armean din România următoarele: Pe mine nu o să mă auziți niciodată spunând așa ceva. Dimpotrivă, știu să respect fiecare om, nu judec niciodată pe nimeni și nu fac afirmații globale. Că de-aia am fost la școală. Iar ca armean a cărui familie a găsit adăpost în România după genocidul din 1915, nu am suficiente cuvinte de recunoștință pentru poporul român. Pentru un român, să te naști în România este un lucru firesc. Pentru un armean, să te naști în România este un miracol pe care nici unul dintre noi nu îl uită și îl transmite așa din generație în generație. Am considerat că în fața dramei de la Colectiv este decent să tac și să mă rog pentru ca sufletele celor care au pierit acolo să fie luminate iar viața celor care au trăit coșmarul și au supraviețuit să reintre cât se poate de repede și atât cât este cu putință în normal. Și aș fi rămas în acestă atitudine decentă, dacă nu aș fi avut șocul celor scrise de colegul meu. Pe care nu le reproduc aici, tot din decență.”, a scris Varujan Pambuccian pe contul său de Facebook.

În același timp, tinerii din Mișcarea Populară Sector 3 îi cer demisia de urgență deputatului Mircovici. Tinerii au catalogat declarațiile acestuia drept „scandaloase” și spun că „orice jignire adusă protestatarilor este o jignire adusă unei întregi generații”.

„Este clar că unii politicieni nu au înțeles nimic, absolut nimic din ce au cerut tinerii în Piața Universității. Acolo nu erau scalvi, domnule deputat, erau tineri care au pierdut cunoștințe, prieteni, frați sau surori din cauza mizeriei sistemului politic, un sistem politic care nu pune accentul pe respectarea normelor, integritate și solidaritate. Erau tineri care gândesc liber, care s-au săturat de oameni politici iresponsabili și cărora nu le pasă deloc de cetățeni, tineri care își doresc o țară fără politicieni ca dumneavoastră. Dar dacă dumneavoastră nu ați înțeles ce au strigat 65.000 de voci și ați ales să îi jigniți pe cei care își manifestă spiritul civic, mai repet încă odată ce s-a cerut: Demisia dvs și a celor ca dvs.”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă remis către PoliticScan, președintele Organizației de Tineret a MP Sector 3, Mădălin Blidaru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.