Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miros incitant de nemulțumiri: Cum va arăta structura noului serviciu secret al Internelor, UPI

dipi

Unitatea de Protecţie Internă (UPI) va deveni funcţională la două luni de la publicarea ordonanţei prin care se înfiinţează, noua structură urmând să aibă 1.800 de angajaţi, în loc de 2.500 câţi are actualul Departament de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), au declarat  surse din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care au precizat că din salariile angajaţilor UPI va dispărea sporul anticorupţie, de 30 la sută, existent acum la DIPI.

Unitatea de Protecţie Internă (UPI) va avea 1.800 de angajaţi, în loc de 2.500 câţi are Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) în prezent, au declarat, pentru News.ro, surse din MAI.

Proiectul de reformare a DIPI: Personalul noii structuri nu va efectua acte de urmărire penală


Aproximativ două luni va dura de când se publică ordonanţa de înfiinţare a UPI până când se finalizează concursurile şi unitatea devine funcţională, au mai spus sursele citate.

DIPI se REORGANIZEAZĂ: Serviciul secret se transformă în UPI/ VIDEO


Ele au precizat că noii lucrători vor fi testaţi cu detectorul de minciuni atât la angajare, cât şi de fiecare dată când apar suspiciuni. Aceleaşi surse au mai declarat că vor fi verificaţi de SRI cei care vor organiza concursurile de angajare.

De asemenea, deoarece noua structură va fi militarizată, din salariile angajaţilor UPI va dispărea sporul anticorupţie, de 30 la sută, existent la nivelul DIPI, au precizat sursele citate. Ministerul Afacerilor Interne a publicat, luni, proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care desfiinţează Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) şi înfiinţează o nouă structură, Unitatea de Protecţie Internă (UPI).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.