Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcare ciudată a Academiei Române: A dat România pe Ungaria

academia romana

La asta nu ne-am fi aşteptat niciodată. Academia Română a spus pas unei instituţii din România în favoarea uneia din Ungaria. Ce s-a întâmplat?

Reprezentantii Academiei Romane sunt suparati ca Posta Romana a marit tarifele internationale chiar si de noua ori si spun ca multe institutii se gandesc sa foloseasca Posta Ungara sau pe cea a Republicii Moldova, care au servicii mult mai ieftine. Academia a trimis o scrisoare la Guvern, Presedintie si Parlament, prin care a cerut ca aceste scumpiri sa fie anulate. Posta Romana se confrunta de ani de zile cu probleme financiare, asa ca a marit tarifele pentru diverse servicii. Insa oamenii au si alte nemultumiri, nu doar preturile. Vorbesc despre întârzieri extrem de mari.

Citeşte şi: Tăriceanu îşi 'pregăteşte terenul' în Statele Unite: Ce face liderul ALDE înaintea alegerilor

Academia Romana este si ea client al Postei Romane, prin care face schimb international de publicatii cu alte institutii de stiinta si arta din lume. Ori tocmai aceste trimiteri s-au scumpit foarte mult. Tariful pentru coletele care au intre 500 de grame si un kilogram au crescut de peste 6 ori de la 1 martie, iar cele intre un kilogram si doua, de 9 ori, sustin cei de la Academia Romana, care spun ca au si posibile alternative. Posta Romana sustine insa ca nu a marit tarifele invocate de Academia Romana de 12 ani si ca a trebuit sa le mareasca, pentru a include si scumpirile operatorilor straini care transporta si distribuie coletele in afara Romaniei. Insa Academia Romana considera ca "nerevocarea urgenta a deciziilor in discutie va induce reiterarea realitatilor din epoca stalinista, cand, prin alte mijloace, s-au obturat decenii in sir raporturile culturale cu Occidentul.", conform ProTV.

Citeşte şi: Cozmin Guşă aruncă BOMBA despre candidatul PNL la Primăria București

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.