Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcare de efect a primarului Cherecheş, reales din arest: Cine i-ar putea lua locul

catalin chereches

PNL Maramureş a semnat un protocol de colaborare cu Coaliţia pentru Baia Mare (alianţa din partea căreia a fost reales primar Cătălin Cherecheş, deşi se afla în arest). Liberalii sfidează logica şi susţin că au o colaborare doar cu partidele din Coaliţie, nu şi cu "vârful de lance" al acesteia, primarul Cherecheş. Edilul ar pregăti însă o mişcare de efect, având chiar două variante în vedere, potrivit unor surse politice.

Vezi şi: DOCUMENT: Protocolul semnat de PNL cu PNŢCD, FDGR, PSRo şi UNPR

Prima variantă este cea a unei candidaturi a mamei sale la alegerile parlamentare. Procolul Coaliţiei pentru Baia Mare cu PNL prevede că partidele din Coaliţie vor putea propune un om pe un loc eligibil pe listele PNL Maramureş. Candidatul ar putea fi chiar Viorica Cherecheş, mama primarului din Baia Mare, medic şi manager al Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din Baia Mare. Preşedintele PNL Maramureş nici nu exclude, dar nici nu confirmă această variantă. Cer e că mama edilului ar beneficia de notorietatea cerută de protocolul PNL - Coaliţia pentru Baia Mare.

Vezi şi: Cum explică PNL 'recuperarea' lui Cătălin Cherecheş. Mişcări pe 'modelul Iohannis'

Dacă această variantă ar cădea, o mişcare şi mai spectaculoasă ar putea să o aibă protagonistă pe mama primarului Cherecheş. Potrivit unor surse, edilul se gândeşte să se retragă din viaţa publică până la finalizarea problemelor juridice. În loc său ar putea candida chiar Viorica Cherecheş, fie din partea unei alianţe formate din partidele Coaliţiei şi PNL, fie doar din partea Coaliţiei pentru Baia Mare. În acest sens s-ar fi făcut şi un sondaj de opinie, care o dă pe mama actualului primar suspendat ca favorită, indiferent de partidele care o susţin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.