Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcare de forţă a lui Igor Dodon: Cum vrea să rusifice Basarabia

igor dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, are o nouă mişcare de forţă prin care vrea să rusifice Basarabia. Acesta a anunţat că va bloca inițiativa unui grup de deputați cu privire la modificarea articolului 13 din Constituție în ceea ce privește limba oficială a Republicii Moldova. El a declarat joi, 12 octombrie, pentru agenția rusă RIA Novosti că limba oficială a Republicii Moldova este limba moldovenească și nu română, așa cum își doresc unii.

Citește și: BOMBĂ în Guvern: Mihai Tudose riscă să fie DEMIS! Un ministru greu e în CONFLICT cu premierul

„Nu este exclus că procedura [de modificare a Constituției] va fi inițiată. Socialiștii și președintele categoric nu o vor susține. Eu voi bloca inițiativa cu privire la modificarea limbii de stat”, a menționat Dodon pentru sursa citată.

Citește și: Un judecător a EXPLODAT, după scenele stupefiante din CSM: STOP cu această nebunie!

Șeful statului mooldovean și-a exprimat speranța că în Parlament nu se vor găsi 67 (majoritatea constituțională) de voturi. „Dar dacă vor vota, eu nu voi promulga. Limba noastră maternă este moldovenească. Așa a fost și așa va fi”, a declarat el.

Citește și: Mihai Tudose demarează Operațiunea 'Marea Curățenie': planul pentru DĂRÂMAREA lui Dragnea (surse)

Președintele PLDM din Parlament, Tudor Deliu, a anunțat că a fost găsit numărul minim necesar de 34 de semnături pentru inițierea procedurii de modificare a Constituției în ceea ce privește limba oficială a Republicii Moldova. În aceste condiții, parlamentarul a anunțat că proiectul de lege va fi expediat Curţii Constituționale spre avizare. „Fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova a inițiat procedura de modificare a articolului Constituției și anume schimbarea sintagmei „limbă moldovenească cu grafie latină” în „limba română”. Am dorit să restabilim un adevăr istoric. Ne bucură faptul că astăzi am reușit să colectăm numărul necesar de semnături, pentru ca proiectul să fie expediat la Curtea Constituțională. Astăzi, fracțiunea PLDM va expedia la Curtea Constituțională proiectul pentru avizare și sperăm ca în timpul apropiat vom purcede cu ajutorul tuturor deputaților la modificarea acestui articol din Constituție”, a declarat politicianul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.