Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcărea Cinci Stele pierde teren - Extrema dreaptă obţine o victorie într-un scrutin regional în Sardinia

steag.ro
steag italia

Senatorul Christian Solinas, din cadrul Ligii (extremă dreapta), candidatul coaliţiei de extremă dreapta-centru, a obţinut o victorie detaşată într-un scrutin regional în Sardinia, duminică, în urma căruia candidatul Mişcării Cinci Stele (M5S, antisistem, populişti) s-a clasat al treilea, potrivit unor rezultate parţiale publicate luni, relatează Reuters.

Acest rezultat confirmă ascensiunea puterii Ligii în detrimentul M5S, cele două formaţiuni din cadrul coaliţiei aflate la putere în Italia de anul trecut.

Christian Solinas a obţinut aproximativ 47% din sufragii, iar Massimo Zedda (centru-stânga) se apropie de 35% din voturile exprimate.

Candidatul M5S Francesco Desogus se apropiede 10%, în contextul în care formaţiunea antisistem a obţinut 42,5% din voturile exprimate în alegerile legislative în martie 2018.

”Nu trebuie exagerate rezultatele unuiscrutin regional”, a declarat preşedintele Consiliului italian de Miniştri Giuseppe Conte.

”Nu cred că acest rezultat va avea rezultat asupra Guvernului”, a adăugat el.

Divergenţele între Liga şi M5S s-au intensificat în ultimele săptămâni, în legătură cu diverse subiecte, între care o legătură feroviară de mare viteză (TGV) Lyon-Torino sau atitudinea de aoptat faţă de criza venezueleană.

M5S, care refuză orice alianţă în alegeri şi se mândreşte că luptă singură, nu se află la conducerea niciuneia dintre cele 20 de regiuni italiene.

La începutul lui februarie, candidatul extremei dreptei a obţinut o victorie în alegeri regionale în Abruzzo, unde Liga s-a clasat prima, iar M5S a pierdut teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.