Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări de trupe la Azovstal: Un comandat separatist susține că 10 militari ucraineni au ieșit cu steaguri albe să se predea

Regimentul Azov, TELEGRAM
soldați, azovstal

Zece soldați ucraineni au părăsit uzina Azovstal din Mariupol cu steaguri albe, susține comandantul batalionului „Vostok” al autoproclamatei Republici Populare Donețk, Alexander Khodakovski.

„Primii zece militari cu steaguri albe au ieșit din "tunelul"nostru, în sfârșit îl zdrobim”, a scris Khodakovski.

Comandantul batalionului RPD se declară mulțumit că militarii ucraineni se predau. „Credeți că moartea lor mă mulțumește, chiar și a oamenilor din Azov? Și aici întrebarea nu este doar un câștig propagandistic, ci și unul uman: în cele din urmă, suntem și noi responsabili pentru faptul că Ucraina a ajuns așa”, se arată în mesaj.

Luptele în apropiere de Mariupol au început chiar de la începutul invaziei rusești, pe 24 februarie. La sfârșitul lunii martie, militarii ruși au început să ia cu asalt orașul. Pe 21 aprilie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, i-a raportat președintelui despre capturarea orașului. Vladimir Putin a dat atunci instrucțiuni pentru anularea asaltului asupra uzinei Azovstal, unde au rămas forțele controlate de Kiev. În schimb, a ordonat Putin, zona industrială trebuie blocată.

Pe teritoriul Azovstal se află nu numai luptători Azov, ci și soldați și ofițeri ai unităților SBU, poliției naționale și polițiștilor de frontieră. Turcia a fost de acord să devină mediator în negocierile privind evacuarea forțelor ucrainene de la uzina din Mariupol, a declarat vicepremierul Irina Vereshchuk. Ea a precizat că, în total, la Azovstal se află peste 1000 de soldați ucraineni, sute dintre ei sunt răniți, unii având nevoie de evacuare urgentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.