Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiune dificilă avută de un pompier: a salvat o familie dintr-o mașină răsturnată. Mesajul către un copil încarcerat: 'Nu te speria, micuțule, sunt pompier'

Un pompier (foto) din Caraș Severin aflat în timpul liber a reușit să scoată o familie dintr-o mașină răsturnată, formând un lanț uman cu cei care au oprit să ajute până la sosirea salvatorilor. „Nu te speria, micuțule, sunt pompier”, i-a spus copilului pe care l-a scos primul din mașină, informează Mediafax.

Mașina s-a răsturnat duminică în localitatea Ghertenis din Caraș-Severin. În mașină erau 5 persoane: părinți, copil de 8 ani și bunici.

În zonă era în trecere un pompier în timpul liber, din Reșița, care a văzut masina răsturnată și a oprit imediat.

Imediat, alte două mașini au oprit la locul accidentului și câțiva oameni și-au oferit ajutorul, astfel că pompierul i-a coordonat și au format un lanț uman pentru a scoate victimele din mașină.

Salvatorul a încercat să ajungă prima dată la copil, dar toate portierele mașinii erau blocate, astfel că a folosit o creangă pentru a deschide portiera din dreptul copilului, pe post de pârghie. După ce a stabilit că cel mic nu e în pericol de viață, a început scoaterea acestuia din mașină, în condițiile în care copilul era foarte speriat, plângea și striga după părinții lui.

„Salvatorul a câștigat încrederea copilului vorbind cu el, spunându-i ca e pompier, ca e acolo ca să-i salveze pe toți și că va fi bine și el și părinții și bunicii lui, astfel ca băiatul a devenit cooperant, reușind să-l extragă din mașină și predând-l celorlalți oameni veniți în ajutor. La fel a procedat și cu ceilalți ocupanți ai autovehiculului, care au fost extrași din mașină, în siguranță. Timp de aproape 20 de minute, până la ajungerea echipajelor medicale, salvatorul a acordat îngrijiri medicale tuturor victimelor, asigurându-se că aceștia sunt în afara oricărui pericol.

Acest salvator, pompierul cărășean pe numele lui Cubin Ion, merită tot respectul și aprecierea noastră a tuturor, modul de acțiune în situații limită a lăsat sa iasă la iveală anii de experiență și dăruire”, transmit pompierii din Caraș-Severin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.